Vi brænder igennem for dig
 
  Vi giver dig altid ekstra kraft
Website Button Creator by Vista-Buttons.com v5.7


 
Nyhedsarkiv

20. juni 2017

Nyt 8MW anlæg til Maribo

Med ambitionen om at opnå en mere økonomisk og bæredygtig varmeproduktion, har Maribo Varmeværk indgået aftale med Industrivarme om et 8 MW fliskedelanlæg.

Industrivarme står for maskinentreprisen af projektet, der inkluderer projektering, levering, montering og idriftsættelse af det komplette anlæg med tilhørende installationer.

Vi skal inden længe i gang med monteringen af anlægget, som nu er indsat – se de imponerende billeder

 


 

 


 

 

22. juni 2017

Maskinmester eller ingeniør

- med erfaring indenfor energi- eller procesanlæg og lyst til at stå i spidsen
for serviceopgaver Industrivarme søger en serviceleder til fjernvarme- og industrianlæg

Industrivarme A/S er en del af Verdo-koncernen, som er et af Danmarks grønneste energiselskaber. Industrivarme har hovedsæde i Storvorde ved Aalborg samt kontor i Ikast og Randers.
Industrivarme A/S sætte og højne standarden inden for energianlæg og med mere end 30 års
erfaring og et bredt produktprogram dækker Industrivarme A/S behovet for energianlæg af
høj kvalitet til det industri- og forsyningsvirksomheder i Danmark og Europa.

Jobbet
Du bliver en del af en dynamisk og professionel organisation af dygtige og erfarne folk,
som alle bidrager til udviklingen af energianlæg. Det bliver din opgave i samarbejde
med dine medarbejdere, resten af huset og underleverandører, at sikre at service og vedligeholdelse hos kunderne udføres professionelt.
Du har ansvaret for at planlægge og lede serviceopgaver samt løbende teknisk support af vores kunder. Industrivarme leverer primært anlæg i Danmark, men er også aktiv i Europa, så der må påregnes lidt rejseaktivitet.
For Industrivarme A/S er der et stort potentielt marked for service indenfor fjernvarme og industri generelt, og det vil være din opgave som serviceleder at skabe vækst i dette område.

Faglige kompetencer
Du har en teknisk baggrund og erfaring med service og kundekontakt. Måske har du været eller er ansat som leder eller servicetekniker indenfor energi- og procesanlæg,
Det vigtigste for os er, at du besidder den rette kombination af teori og praktisk erfaring, og at du evner at bruge dine kompetencer til bæredygtige løsninger.
Din formelle uddannelse vil sandsynligvis være maskinmester eller maskiningeniør med praktisk erfaring indenfor service og vedligehold. Du har erfaringen med, eller ønsker at få ansvar for ledelse af et serviceteam.
Du er naturlig bruger af IT som arbejdsredskab. Office-pakken er et integreret værktøj i din dagligdag, og du begår dig flydende
på engelsk i skrift og tale.

Personlige kompetencer
Der er tale en stilling, hvor det at kunne se mulighederne for service og salg hos kunderne, og kunne matche disse med Industrivarme A/S’s produkter. Derfor er det afgørende for succes i jobbet, at du er en omstillingsparat og kreativ person, der griber opgaven og følger den til dørs.
Du skal evne at planlægge opgaverne og lede servicemontørerne på en måde, så du får cementeret Industrivarme A/S’s kvaliteter på serviceområdet gennem dine dygtige medarbejdere.

Vil du vide mere?
Du kan kontakte servicechef ved Industrivarme A/S Morten Krebs Christensen på telefon 4030 2268.

Vi skal bruge din hjælp hurtigst muligt, og samtaler er planlagt til 11. juli 2017. Ansøgningsfrist er 9. juli 2017. Du søger stillingen via vores hjemmeside her, hvor du kan vedhæfte din motiverede ansøgning, CV, uddannelsesbeviser m.m. Vi modtager ikke ansøgninger per mail eller post.

➤ ANSØG HER

 

 Jørgen Holst

Morten Krebs Christensen
Servicechef

E: mkc@industrivarme.dk
T: +45 9636 9993

 

 

19. maj 2017

Aalborgs Borgmester besøgte Industrivarme

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, fik indblik i grønne energianlæg under besøget hos Industrivarme. Allan Jakobsen og teamet viste rundt i produktionen.
Energiteknologi og den grønne omstilling var i centrum, da Industrivarme fredag den 19. maj tog imod Thomas Kastrup-Larsen. Gennem hele ugen har Aalborgs borgmester flyttet kontoret fra rådhuset til Storvorde og besøgt en række institutioner og virksomheder i lokalområdet.

"Borgmesteren er meget vidende om fjernvarmeområdet, da Aalborg Kommune selv har en meget aktiv fjernvarmeudvikling både med udbredelse til nye byer i kommunen og grøn omstilling af det store Nordjyllandsværk. Han så Verdo og Industrivarme som et helt naturligt og rigtigt ”fit” og delte sin drøm om, at der i Aalborg skabes et stærkt internationalt centrum for udvikling af fjernvarmeteknologi”, siger Allan Jakobsen. 

Til slut fik Borgmesteren et fuldt Industrivarme arbejdstøj monteret og hjalp med svejsninger til vores store nye projekt i Maribo, som nu har Thomas Kastrup-Larsens signatur.

 

 

 

21. marts 2017

Det haster

Vil du opnå energibesparelser ved solvarme er det nu for deadline nærmer sig?!

Du kan opnå energibesparelser for solvarme, hvis dit projekt er godkendt og projekteret inden den 30. juni 2018 og idriftsat senest 30. juni 2019.

Går du i overvejelser omkring etablering af en solvarmeløsning, så rådgiver vi dig gerne.

Ring og få en snak med Jørgen Holst om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Se Case fra Aalestrup / Nørager Energi

Jørgen Holst

Jørgen Holst
SALGSCHEF

E: jsho@industrivarme.dk
M: +45 4195 1600
T: +45 8230 3631

17. marts 2017

Industrivarme drager nu fordel af at være en del af noget større

Energibranchen møder stadigt stigende krav, og for mange kraftvarme- og varmeværker samt virksomheder kan det være en jungle – ikke blot at følge med omstillingen – men også at forstå lovgivningen og løfte den administrative byrde. Derfor kan det være en god ide at være en del af noget større og udlicitere opgaven til eksperterne, så der kan holdes fokus på kerneforretningen.

I august 2016 valgte Industrivarme at blive en del af noget større – nemlig energikoncernen Verdo. Den strategiske beslutning har løftet Industrivarme til et højere vidensniveau samt tilført kompetencer, så man nu kan levere energianlæg af en større volumen. Det betyder, at Industrivarme er med helt fremme, når det gælder solide tekniske løsninger, drift af energianlæg og viden omkring lovgivning.

”Alle forretningsben har fået et løft, og vi kommer i større grad til at levere totalløsninger. Med egen energiproduktion har Verdo viden om de mange parametre inden for energianlæg og kender samtidig til de udfordringer, der også følger med. Derfor kan vi tilbyde vores kunder i energibranchen viden og kompetencer, så de bedre kan møde de stadigt stigende, grønne krav”, siger Allan Jakobsen, Adm. direktør i Industrivarme.

Investering i grønne energianlæg
Der er mange ting, der skal tages i betragtning, når man overvejer investeringer i det fremtidige, grønne energiproduktionsanlæg – herunder gældende lovgivning og regulering på området. Ultimo 2016 blev aftalen om energispareindsatsen forhandlet på plads. Derfor er der nu grundlag for at undersøge, hvilke energianlæg, der er de mest fordelagtige investeringer for det enkelte værk.

Når solvarme giver mening
Aftalen omkring salg af energibesparelser i forbindelse med etablering af solvarme blev forlænget. Derfor mener Allan Jakobsen, at de værker, der ikke nåede at komme med i første runde, bør stærkt overveje om det ikke er tidspunktet nu. Industrivarme har etableret mange solvarmeanlæg igennem årene og har blandt andet udviklet et standardkoncept til mindre biomasseværker. Hos Industrivarme designer man kundetilpassede løsninger, hvor samkørsel af solvarmeanlægget med eksisterende produktionsanlæg er i fokus.

biomasseanlæg

”Solvarme kan ofte være løsningen og med forlængelse af aftalen, er det nu man skal
overveje den løsning. I flere tilfælde ser vi faktisk, at solvarme kan konkurrere med
biomasse”
, fortæller Allan Jakobsen.

Varmepumper er en del af fremtiden
Der er i øjeblikket debat omkring varmepumpen, og hvorvidt det er tiden at satse på investering i en varmepumpe. Rammevilkårene er under forandring, hvor ændringer omkring bl.a. PSO-afgiften spiller en rolle. Der er fortsat et stykke vej før alle cases er lønsomme, og har den tilbage betalingstid, der gør, at man investerer.

biomasseanlæg

Hos Verdo og Industrivarme er man ikke i tvivl – varmepumper er en naturlig del af den
fremtidige energiproduktion i Danmark.

Biomasseanlæg bliver større og større
”Vi ser en trend, der går mod større og større anlæg, og det har vi taget konsekvensen af – det er en af grundene til, vi valgte at blive en del af Verdo”, siger Allan Jakobsen.

biomasseanlæg

I tillæg til nu at kunne levere komplette løsninger af større volumen, kan Industrivarme også levere den biomasse, anlægget skal fyres med. Og med en FSC-certificering er man som kunde sikret, at biomassen lever op til de forpligtelser, der er til bæredygtighed i den danske energibranche.02. marts 2017

Kraftvarmedagen - sæt kryds i kalenderen den 18. marts.

Kom forbi vores træfpunkt på Kraftvarmedagen til sparring, inspiration og netværk – kollega til kollega.

Vil du:

 • optimere din drift?
 • renovere dit anlæg?
 • skifte til grøn energi?
 • undgå uforudsete udgifter?
 • lette din administration?

Så kom forbi og hør, hvordan vi kan hjælpe dig. Vores eksperter, Jørgen Holst, Jens Sørensen og Mark Møller Lange, står klar på vores træfpunkt.

Industrivarme leverer komplette energiløsninger, og vi er din partner gennem hele processen – lige fra udvikling af dit nye anlæg til det står færdiginstalleret hos dig. Og den efterfølgende service skal du ikke bekymre dig om – den klarer vi også.  

Du får mere end ’bare’ et kvalitetsprodukt med os som partner. Vi sikrer dig:

 • tryghed i hverdagen med et driftssikkert, besparende og miljøvenligt anlæg
 • sikkerhed med en totalløsning (vi projekterer, monterer og servicerer)
 • stor valgfrihed og fleksibilitet med et bredt produktprogram (salg, leje og leasing)
 • overskuelighed i forbindelse med dokumentation til dit nye anlæg.

Vi glæder os til at se dig på vores træfpunkt. 


DOWNLOAD Dagens program på kraftvarmedagen


Kraftvarmedag

16. februar 2017

INDUSTRIVARME opruster salgsteamet

Mark Møller Lange er pr. 1. februar 2017 ansat som salgschef inden for nysalg af energianlæg hos INDUSTRIVARME. Mark skal være med til at styrke virksomhedens position og indfri ambitionen om øget vækst. 

Mark har en indgående viden om energianlæg og stor erfaring inden for branchen – så han er uden tvivl det helt rigtige match for os”, siger Allan Jakobsen. 

Verdo-koncernen og INDUSTRIVARME er en spændende konstellation med store muligheder i markedet. Det er et spændende job, hvor jeg skal være med til at skabe nysalg af energianlæg som f.eks. varmepumpeløsninger”, fortæller Mark Møller Lange. 

Mark får sin primære daglige gang i virksomhedens afdeling i Ikast, hvor han vil få ansvaret for udarbejdelse af tilbud på energianlæg i total- og delentreprise.

Med flere års erfaring inden for området, medbringer Mark en bred, faglig viden. Han tilfører INDUSTRIVARME en solid erfaring og vil være med til at sætte øget fokus på kundetilpassede energianlæg af høj kvalitet.

Mark har tidligere været ansat hos bl.a. Rambøll som Project Manager med solvarme som speciale. Derudover har Mark flere års erfaring med maskininstallationer inden for bl.a. rensningsanlæg, produktions- og industrivirksomheder.

DOWNLOAD NYHED


  1 MW biomassekedel fra INDUSTRIVARME

17. januar 2017

1 MW BIOMASSEKEDEL

FRA NATURGAS TIL FLISKEDEL: INDUSTRIVARME ETABLERER 1 MW BIOMASSEKEDEL

Turnkey fliskedelanlæg til Odsherred Forsyning A/S, Grevinge Varmeværk

INDUSTRIVARME vandt licitationen om totalleverance af et 1,0 MW fliskedelanlæg til Odsherred Forsyning A/S, Grevinge Varmeværk, og har indgået aftale om en turnkey-leverance af fliskedlen.

Leverancen, der omfatter omlægning fra naturgas til flisfyret varme, skal indgå i værkets varmeproduktion i samspil med de eksisterende produktionsenheder, der er fordelt på en gasmotor og en gaskedel.

Grevinge Varmeværk er et af de decentrale kraftvarmeværker, der er anført på listen over de 85 barmarksværker/fjernvarmeforsyninger, der må etablere et 1 MW biomasseanlæg.

Ved indgåelsen af TURNKEY-aftalen med INDUSTRIVARME om levering af det nye fliskedelanlæg, vil værket fremadrettet blive selvforsynende med grøn energi og INDUSTRIVARME er med til at fremtidssikre varmeværkets produktion til en mere økonomisk og miljørigtig varme.

BAGGRUND FOR PROJEKTET

Grevinge Varmeværk, der er en del af Odsherred Forsyning A/S, er opført i 1995 og forsyner 297 kunder, med ca. 378 boligenheder i Grevinge og Herrestrup.

Grevinge Varmeværks bestyrelse sænkede allerede i efteråret 2015 varmeprisen med 29% ved udsigten til en lavere varmepris for Odsherred Forsyning A/S (Grevinge Varmeværks) forbrugere.

Odsherred Forsyning A/S igangsatte en undersøgelse om, hvilke økonomisk mest fordelagtige muligheder der var og endte op med, at flisanlægget (tørt brændsel) blev en klar vinder, når der samlet ses på driftsøkonomi, anlægsomkostninger og fleksibilitet.

Grevinge Varmeværks nuværende produktionspris for strøm på gasmotoren er i de fleste tilfælde højere end prisen på el-børsen, og dette er ensbetydende med, at det kun i meget korte perioder er rentabelt at køre med gasmotoren.

Værkets nuværende situation er, at ca. 12% af energien produceres på gasmotoren og ca. 88% på gaskedlen.

Ligeledes er den nuværende, årlige varmeproduktion er på 7.256 MWh, hvoraf varmesalget til forbrugerne ligger på 4.287 MWh samt med et varmetab i ledningsnet er på 2.969 MWh ~ 41 %.

Grevinge Varmeværk forventer og får med den nye fliskedel, en årlig varmeproduktion på ca. 8.000 MWh.

Anlægget er planlagt til idriftsætning i april 2017.

INTEGRATION AF DET NYE FLISKEDELANLÆG

INDUSTRIVARME har designet fliskedelanlægget til at tage hånd om flere driftsscenarier.

Projektet indeholder projektering, levering, etablering og idriftsættelse af det komplette 1 MW Fliskedelanlæg, herunder El-tavler & instrumentering, SRO-anlæg og samspil med eksisterende SRO-anlæg samt ikke mindst bygge og anlægsarbejder.

Fliskedelanlægget er designet til at køre modulerende drift fra 25 % til 100 %.

Standardbrændslet er tørt grov flis med et vandindhold på 20–35 %, men fugtigheder ned til 5 % kan forekomme ved anvendelse af træpiller eller spåner og skal, uden problemer, kunne anvendes.

Ved tørt brændsel kan ydelsen på kedel komme op til ca. 1.300 kW og det ny anlæg vil årligt kunne producere ca. 8000 MWh.

FREMTIDIGE SCENARIE

Grevinge Varmeværks nuværende varmeproduktionen er på 7.256 MWh/år, hvilket betyder, at den nye fliskedel stort set vil skulle producere varme i alle årets timer, hvis hele den naturgasbaserede varme skal fortrænges.

Dette kommer dog ikke til at ske, da varmebehovet i sommertiden ikke kræver produktion nonstop.

Fremadrettet vil varmeproduktionen og fordelingen af denne se sådan ud:
 • Naturgasmotor: 6 % ~ 411 MWh/år
 • Naturgaskedel: 7 % ~ 528 MWh/år
 • Fliskedel: 87 % ~ 6.318 MWh/år

SOLIDE OG HØJEFFEKTIVE ENERGIANLÆG

INDUSTRIVARMES medarbejdere har over 30 års erfaring med energianlæg, og virksomheden besidder stor viden omkring fremstilling af solide og højeffektive energianlæg samt samkørsel med eksisterende anlæg.

På baggrund af den mangeårige erfaring med opbygning af energianlæg besidder INDUSTRIVARME netop den vigtige knowhow omkring, hvilken løsning der egner sig bedst i en given situation, som er kritisk og afgørende viden for ethvert kraft- og varmeværk, der ønsker optimering af produktionen.

INDUSTRIVARME har eget produktprogram indenfor kedler, som opbygges omkring solide og holdbare anlæg, som sikrer maksimal effekt og som er bygget op omkring varmeværkets egne styrings- og designprincipper.

Dette sikrer fleksibilitet i produktionsformen samt de højeste virkningsgrader, hvorved varmeproduktionen holdes på lavest mulige niveau.

INDUSTRIVARME anvender de nyeste programmer for økonomisk driftsberegning, hvilket er kundernes garanti for at få den mest optimale løsning. INDUSTRIVARME opererer over hele Danmark, men agerer også på det internationale marked.

Er der spørgsmål eller ønskes yderligere information omkring ovenstående, står INDUSTRIVARME gerne til rådighed.

DOWNLOAD NYHED


  1 MW biomassekedel fra INDUSTRIVARME

30. juni 2016

PRESSEMEDDELELSE FRA VERDO

Verdo investerer i virksomhed, der omsætter for kvart milliard

ENERGIKONCERN KØBER VÆKSTVIRKSOMHED

Verdo A/S tager endnu et væsentligt skridt mod at blive en international energikoncern med opkøbet af Industrivarme A/S, der er eksperter i drift og udvikling af grønne energianlæg. Verdo har igennem årene udviklet sig til at være blandt de førende virk-somheder i Europa inden for biomasseområdet, og opkøbet er med til at cementere den position.

Verdo’s vision om at skabe grøn energi og bæredygtige løsninger tog fart i 2009, da kraftvarmeværket i Randers blev omlagt fra kul til grøn biomasse. Siden omlægningen har koncernen investeret målrettet i at drive optimering og udvikling inden for blandt andet biomasseområdet, og det forretningsområde er i dag en milliardforretning. Det er samlet set grunden til, at Verdo i dag er blandt Europas fremmeste eksperter i grøn omstilling med biomasse. For at stå endnu stærkere har Verdo A/S pr. 1. juli 2016 købt virksomheden Industrivarme A/S af den nuværende ledelse og Vækst-Invest Nordjylland.

”Vi har set muligheden for at skabe en stærk nordeuropæisk aktør inden for drift og optimering af små og mellemstore energianlæg. Det bliver lettere med opkøbet af Industrivarme A/S,” udtaler Kim Frimer, adm. direktør for Verdo A/S.

NYE MARKEDER SKAL EROBRES

Industrivarme har igennem de sidste tre år haft imponerende vækst på både top- og bundlinje og har blandt andet leveret og serviceret over 75 grønne energianlæg og haft 40 % vækst i medarbejderstaben.

”Verdo har gennem de seneste knap 10 år skabt en handelsdivision med omsætning over 1 milliard danske kroner, som leverer biomasse på tværs af Europa. Vi bliver styrket på teknologi og service af anlæggene sammen med Industrivarme A/S. Vi kan nu udnytte og udvikle kernekompetencerne fra begge virksomheder, og samtidig giver det os mulighed for at adressere internationale markeder,” siger Kim Frimer.

Opkøbet skal ses som en del af en ambition om at hæve omsætningen i Verdo-koncernen fra 2,5 milliarder danske kroner i dag til over 3 milliarder danske kroner og at levere et EBITDA på over 300 millioner danske kroner i 2018.

LØFT TIL ANDEN LIGA

Industrivarme A/S har stor erfaring med energianlæg og har gennem tre årtier arbejdet med udvikling, projektering, installation og drift af komplette energianlæg. Lige præcis derfor ser Verdo et stort potentiale i virksomheden. Set fra Industrivarmes synsvinkel løfter det også virksomheden op i en helt anden liga.

”Med Verdo’s ejerskab får Industrivarme en langsigtet og dedikeret ejer med store ambitioner for vores forretning – og ikke mindst for den grønne omstilling. Vi forventer alle, at det sætter øget gang i væksten med endnu stærkere løsninger for vores kunder,” siger Allan Jakobsen fra Industrivarme A/S.

Den nuværende ledelse i Industrivarme A/S fortsætter i virksomheden - ligesom de øvrige aktiviteter er uændrede efter ejerskiftet, som blot afventer konkurrencestyrelsen godkendelse.

FLERE OPLYSNINGER

Kim Frimer
Adm. direktør
Verdo A/S
E-mail: kfr@verdo.dk
Mobil: 2480 2600

Allan Jakobsen
Adm. direktør
INDUSTRIVARME A/S
E-mail: asj@industrivarme.dk
Mobil: 40 30 22 70

OM INDUSTRIVARME

Industrivarme er med mere end 30 års erfaring med at sætte standarden inden for energianlæg.

Virksomheden har siden 1984 arbejdet med udvikling, projektering, installation og drift af komplette energianlæg.

Industrivarme leverer energianlæg af høj kvalitet til det industrielle marked og forsyningsvirksomheder, herunder bl.a. fjern- og kraftvarmeværker, gartnerier og industrivirksomheder.

Industrivarme har gennem de sidste tre år haft imponerende vækst på både top- og bundlinje og har blandt andet leveret og serviceret over 75 grønne energianlæg.

Industrivarme er de seneste 3 år vokset fra under 100 mio. kroner i omsætning til over 250 mio. kroner i dette regnskabsår samt vokset 40 % på medarbejderstaben i samme periode.

OM VERDO

Verdo skaber grøn energi og bæredygtige løsninger og er i dag blandt Europas førende indenfor biomasse med egen produktion og salg i Danmark, England og Skotland. Med kontorer i Euro-pa, Mellemøsten og USA er Verdo også en verdensledende leverandør af teknisk karbon til teknologi industrien.

Verdo har siden 1906 været en stærk forsyningsvirksomhed i Østjylland på både el, vand og varme. Avancerede services som energirådgivning, el-handel, fibernet og teknisk entreprise indgår også i koncernen.

Takket været et fremsynet fondsejerskab har Verdo med innovation og langsigtede investeringer skabt en solid energikoncern med godt 500 engagerede medarbejdere og på vej mod over 3 milliarder kroner i omsætning ved udgangen af 2018.

OM VÆKST-INVEST NORDJYLLAND

Vækst-Invest Nordjylland er en investeringsfond, som siden 2008 har haft fokus på små og mellemstore virksomheder i Jylland. Vækst-Invest Nordjylland udvikler virksomheder ved at tilbyde risikovillig kapital, ledelsesmæssig sparring og adgang til et professionelt og stærkt netværk. Fondens investeringsfokus er virksomheder med en omsætning på op til 150 millioner kroner.

Aktionærkredsen er kendetegnet ved at have deltagelse af stærke lokale investorer såvel som større institutionelle investorer. Der er til dato foretaget 14 investeringer.

DOWNLOAD PRESSEMEDDELELSE


  Verdo køber INDUSTRIVARME

28. juni 2016

INDUSTRIVARME leverer Røggaskølesystem til Assens Fjernvarme A.m.b.a..

RØGGASSEN SOM ER 48°C ER EN MULIG ENERGIKILDE

Under optimering af Assens Fjernvarmes drift, fandt driftsleder Brian Ottesen, en mulig energikilde, da røggastemperaturen efter deres vasketårn var 48°C og derfor kunne køles yderligere.

Ved en gennemgang af kedelanlæggets driftsdata, røggastemperatur og kølevandmængde, viste det sig, at det var muligt, at hente yderligere 800-900 kW ud af røggassen.

Assens Fjernvarme kontaktede INDUSTRIVARME, som de kender fra tidligere entrepriser og fik dimensioneret en ekstra røggaskøler, således at den sidste rest af energi kunne udnyttes.

Ved en fælles gennemgang af anlægget viste det sig, at der var et optimeringspotentiale i det eksisterende vasketårn og røggasspjæld, hvorfor Assens Fjernvarme besluttede, at vasketårnet skulle udskiftes og erstattes af en røggaskøler med kontinuerlig gennemskylning leveret af INDUSTRIVARME.

En udbygning af anlægget med en røggaskøler samt udskiftning af vasketårnet, ville give en øget varme effekt på ikke mindre end 1,4 MW pr. time.

Det nye røggaskølesystem forventes idriftsat inden start på fyringssæsonen 2016.


DOWNLOAD NYHED


  INDUSTRIVARME leverer Røggaskølesystem til Assens Fjernvarme

27. juni 2016

Flere solskinstimer er en stor fordel for INDUSTRIVARME

FLERE STORE SOLVARMEANLÆG PÅ VEJ

INDUSTRIVARME er hovedentreprenør i forbindelse med etablering af 9.000 m2 solvarmeanlæg til Langå Varmeværk, som i øjeblikket anvender naturgas som brændsel til værkets ca. 900 forbrugere. INDUSTRIVARME står også for projektering og installation af en absorptionsvarmepumpe med tilhørende gaskedel.

INDUSTRIVARME er også hovedentreprenør på et projekt til Jerslev Kraftvarmeværk, som omfatter etablering af 4.600 m2 solvarmeanlæg inklusiv vekslerbygning. Jerslev Kraftvarmeværk producerer varme ved hjælp af naturgas, men værket har ambitioner om at erstatte noget af denne varmeproduktion med solvarme for ikke at belaste miljøet unødvendigt meget.

Begge solvarmeanlæg forventes idriftsat i løbet af sommeren 2015, men historien stopper ikke her, da der allerede på nuværende tidspunkt er flere nye projekter i støbeskeen hos kraft- og varmeværker, som ønsker at optimere deres varmeproduktion til fordel for forbrugerne og miljøet.

GODT GANG I SOLVARMEPROJEKTERNE

Hos INDUSTRIVARME er der godt gang i solvarmeprojekterne. Der er allerede projekteret, leveret og idriftsat flere store solvarmeanlæg.

Vrå Varmeværk, Haderup Kraftvarmeværk og Øster Hurup Kraftvarmeværk har alle tre fået etableret toptrimmet og fremtidssikret solvarmeanlæg i løbet af vinteren 2014/2015, som nu leverer både billigere og mere miljøvenlig varme til forbrugerne.

TURNKEY LEVERANDØR

INDUSTRIVARME er turnkey leverandør af anerkendte solvarmepaneler, som er bygget op omkring varmeværkets egne styrings- og designprincipper. Dette sikrer fleksibilitet i produktionsformen samt de højeste virkningsgrader, hvorved varmeproduktionen holdes på lavest mulige niveau.

  INDUSTRIVARME leverer solvarmeanlæg til Langå Varmeværk og Jerslev Kraftvarmeværk

27. juni 2016

Ikast Værkerne udskifter eksisterende røggaskøler

Ikast Værkerne får installeret en ny røggaskøler på Bording Kraftvarmeværk.

Bording Kraftvarmeværks eksisterende røggaskøler havde efter mange års tro tjeneste givet op. Valget mellem en totalrenovering og en ny røggaskøler fra INDUSTRIVARME var derfor ikke svær. Kedelanlæggets virkningsgrad vil efter installation af den nye røggaskøler ligge på 104 %, hvilket svarer til en besparelse på ca. 70 m3 naturgas pr. fuldlasttime.

INDUSTRIVARME står for leverancen og installationen, som forventes taget i drift pr. 15. marts 2016

IKAST VÆRKERNE FUSIONEREDE I 2007 MED BORDING KRAFTVARMEVÆRK

Den daglige drift og administration af Bording Kraft-Varmeværk foregår således fra Ikast.

De nye røggaskanaler er udført i rustfrit stål, og de kræver derfor ikke nogen vedligeholdelse fra varmeforsyningens side.

SPAR KOLDE KONTANTER MED RØGGASKØLER

Med en røggaskøler fra INDUSTRIVARME får du en god brændselsøkonomi samtidig med, at skorstenstabet reduceres. Derudover minimeres røggastemperaturen og virkningsgraden stiger. Endelig sikrer en røggaskøler også en stor miljøgevinst, da der bruges væsentligt mindre brændsel til produktion af den samme mængde varme.

INDUSTRIVARME har stor erfaring med levering af røggaskølere til køling af røggasserne fra kedler, motorer og turbiner, som udnytter den genvundne energi til varmeproduktion. Der samarbejdes udelukkende med anerkendte producenter, hvilket er med til at garantere en meget høj kvalitet.

KORT TILBAGEBETALINGSTID

Med en lavtemperaturrøggaskøler hives den sidste rest energi ud af røggasserne, hvorved der sikres en kort tilbagebetalingstid. Endvidere har industrivirksomheder mulighed for at sælge energibesparelsen.

  INDUSTRIVARME udskifter eksisterende røggaskøler hos Ikast Værkerne

27. juni 2016

Biomasseanlæg udføres i totalentreprise

1000 KW BIOMASSEFYRET KEDELANLÆG

INDUSTRIVARME er totalleverandør af et 1.000 kW biomassefyret kedelanlæg til Halvrimmen Arentsminde Kraftvarmeværk, som dermed kan levere både billigere og mere grøn varme til forbrugerne. Værket opvarmer ca. 410 husstande.

Biomasseanlægget er baseret på fyring med træpiller eller flis og er således en mere miljøvenlig varmekilde end traditionelle gasmotorer. Totalentreprisen omfatter bl.a. projektering, bygningsarbejde samt rør- og el- installationer. Den nye biomassekedel skal installeres i en ny bygning ved det eksisterende værk og skal fungere som supplement til varmeværkets nuværende varmeproduktion, som består af gaskedler og gasmotorer.

Projektet er igangsat og fotoet viser pælefunderingen af bygningen. Det forventes, at anlægget står klar til brug inden varmesæsonen 2016.

BIOMASSEANLÆG ER ET GODT ALTERNATIV

INDUSTRIVARME er leverandør af biomasseanlæg og har eget produktprogram, som opbygges omkring solide og holdbare kedelanlæg, og som sikrer maksimal effekt.

Der er garanti for høj driftssikkerhed og virkningsgrad, og anlæggene er forsynet med overvågnings- og måleudstyr, som muliggør ekstern overvågning og justering af anlægget.

  INDUSTRIVARME udfører biomasseanlæg i totalentreprise

23. juni 2016

Nyt biomasseanlæg til Vejby-Tisvilde Fjernvarme A.m.b.a.

OMLÆGNING TIL GRØN ENERGI

Klima-, Energi- og Bygningsministeriets aftale om frit brændselsvalg til 50 barmarksværker, er medvirkende årsag til, at Vejby-Tisvilde Fjernvarmes ambitioner om at blive selvforsynende med grøn energi gennem omlægning af alle værkets aktiviteter, nu er ved at blive en realitet.

INDUSTRIVARME vandt licitationen om totalleverance af et 1,5 MW biomasseanlæg, der indeholder projektering, levering, montage, idriftsættelse og indregulering af det komplette anlæg med alle tilhørende installationer. Investeringen optimerer Vejby-Tisvilde Fjernvarme, som nu kan levere billigere og mere grøn varme til forbrugerne. Hele anlægsopbygningen er baseret på indfyring af flis med 5-30 % fugtindhold.

Biomasseanlægget idriftsættes ultimo november 2016.

TEKNISK BESKRIVELSE AF BIOMASSEANLÆG

Det ny anlæg vil årligt kunne producere ca. 8000 MWh. Vejby-Tisvilde Fjernvarme havde sidste år - med den milde vinter - et samlet varmesalg på 12.589 MWh. Andre år har salget været 10-15 procent større.

Fliskedlen, der placeres i en 91 m² hal, opføres på nordsiden af det eksisterende varmeværk og der opføres ligeledes en 272 m³ stor flisgrav med rulletag.

LAVERE VARMEPRIS MED BIOMASSE

Selv om Vejby-Tisvilde Fjernvarme er et af de meget udskældte barmarksværker, har de, med de tiltag værket nu har foretaget, formået at levere varme til konkurrencedygtige priser.

Med det nye tiltag med et 1,5 MW biomasseanlæg, kan de ca. 600 forbrugere se frem til en grønnere profil samt en lavere varmeregning. Etableringen af 1,5 MW fliskedelanlægget bliver et supplement til de 2 eksisterende energikilder (naturgas og solvarme), hvor man fremadrettet forventer 80 % produceres på grøn energi, såsom sol og biomasse.

BIOMASSEANLÆG ER ET GODT ALTERNATIV

Vejby-Tisvilde Fjernvarme har lagt et stort arbejde i at kunne forsyne forbrugerne med den billigst mulige varme – dog uden at gå på kompromis med miljøet.

INDUSTRIVARME er leverandør af biomasseanlæg og har eget produktprogram, som opbygges omkring solide og holdbare kedelanlæg, og som sikrer maksimal effekt.

Der er garanti for høj driftssikkerhed og ingen risiko for overbelastning eller nedbrud ved maksimal ydelse af anlæggene.

Anlæggene er forsynet med overvågnings- og måleudstyr, som muliggør ekstern overvågning og justering af anlægget.


DOWNLOAD NYHED


  INDUSTRIVARME leverer nyt biomasseanlæg til Vejby-Tisvilde Fjernvarme

31. maj 2016

INDUSTRIVARME har ansat nye medarbejdere igen:

 • Vivi Kjærgård som salgs-& projektassistent

 • Bent Ole Mortensen som lagermedarbejder

 • Henrik Olsen som montør

 • Jesper Torp som montør

 • Erik Stegger Andersen som montør

 • Vagn Andreasen som projektleder

 • Jørgen Dam som produktionsleder

 • Niels Søgaard som teknisk designer

 • Margit Korsholm som teknisk assistent


  Industrivarme ansætter nye medarbejdere

09. marts 2016

Gang i røggaskølerne hos INDUSTRIVARME

INDUSTRIVARME leverer til både Smørup Kraftvarme og Nysted Biogas.

RØGGASKØLERE MED HØJ VIRKNINGSGRAD

INDUSTRIVARME leverer stadig flere og flere røggaskølere ud fra nøgleordene kvalitetsprodukt, høj virkningsgrad og kundetilpasset design.

Senest har INDUSTRIVARME indgået aftale om en totalentreprise med Smørum Kraftvarme a.m.b.a., hvortil der skal leveres en ny røggaskøler til værkets Wärtsilä-gasmotor. Derudover skal INDUSTRIVARME levere HT- og LT-røggaskøler til Nysted Biogas a.m.b.a.

  INDUSTRIVARME leverer røggaskølere til både Smørup Kraftvarme og Nysted Biogas.

09. marts 2016

Damp på anlægget hos Arla Foods Bislev Mejeri

DAMP TIL PRODUKTION AF OST

INDUSTRIVARME leverer og installerer 1 stk. biogasmotor fra GE Jenbacher til Arla Foods Bislev Mejeri. Projektet er iværksat og forventes idriftsat i løbet af efteråret 2015. Motoranlægget producerer damp og el til mejeriets produktion af ost.

Arla Foods Bislev Mejeri er Danmarks største inden for produktion af flødeost og hvid ost. Mejeriet ligger i Nibe og har mange nordjyske medarbejdere, hvorfor det har stor betydning for nærområdet. Gennem årene har mejeriet øget produktionen af ost, hvoraf næsten det hele eksporteres til Mellemøsten og Østeuropa.

CO2-NEUTRALT BRÆNDSTOF

Arla Foods har et ønske og målsætning om at sænke koncernens niveau af CO2-udledning, og i den proces er det besluttet at konvertere til CO2-neutralt brændstof på Bislev Mejeri. Det nye anlæg afbrænder biogas, som er produceret på Vegger Biogasanlæg. Der er tale om et ekstra anlæg, som sikrer mejeriet større kapacitet og en mere miljøvenlig osteproduktion.

EKSPERTISE HAR SIKRET SAMARBEJDE GENNEM MANGE ÅR

INDUSTRIVARME har stor ekspertise og erfaring inden for dampproducerende motoranlæg og har generelt en bred viden inden for optimering og samkøring af produktionsanlæg, hvilket også er én af årsagerne til, at INDUSTRIVARME blev valgt som leverandør. Derudover har INDUSTRIVARME samarbejdet med Arla Foods gennem mange år til stor tilfredsstillelse for begge parter.


DAMPKEDLER

INDUSTRIVARME tilbyder design, levering og montering af dampanlæg som komplette centraler eller som komponentleverancer. Vi er leverandør af markedets mest anerkendte fabrikater og leverer altid det kedel-/motoranlæg, som er mest optimalt ud fra individuelle ønsker og kriterier.

  INDUSTRIVARME leverer og installerer biogasmotor til Arla Foods Bislev Mejeri.

09. november 2015

Projektleder til energiafdelingen i Ikast

Væksten i INDUSTRIVARME fortsætter, og antallet af opgaver er stigende. Derfor søger vi nu en ansvarsbevidst og selvstændig projektleder.

OM JOBBET

Med reference til projektchefen får du ansvar for, at gennemførelse af egne energiprojekter i total- og fagentreprise sker optimalt i henhold til kundernes forventninger og projektets ressourcer. De typiske kunder er varmeværker, kraftvarmeværker og industrivirksom-heder. Du arbejder tæt sammen med montagelederne og sikrer, at de indgåede aftaler om leveringstider overholdes.

VÆSENTLIGE ARBEJDSOPGAVER

 • Styring og effektivisering af projekter fra start til slut
 • Opfølgning på økonomi og tidsforbrug
 • Kvalitetssikring
 • Rådgivning omkring energioptimering
 • Assistere salg med tilbud og kalkulation

OM DIG

Du har sikkert en uddannelse som bygningskonstruktør, ingeniør eller maskinmester og har relevant håndværksmæssig brancheerfaring.

Som person er du positiv og udadvendt, og du har god forståelse for vigtigheden af et godt samarbejde med både kunder og kollegaer. Det er vigtigt, at du arbejder målrettet og struktureret, da du selv skal planlægge meget af din arbejdstid. Du er resultatskabende og motiveret for at bidrage til videreudviklingen af projektafdelingen. Da arbejdet kræver en del kundekontakt, er det vigtigt, du er velformuleret i skrift og tale.

Vi gennemfører projekter i hele landet, så afhængigt af din bopæl vil du blive tilknyttet vores afdeling i Ikast eller Storvorde ved Aalborg.

INDUSTRIVARME TILBYDER

Vi tilbyder en spændende og udfordrende stilling i et dynamisk, praktisk orienteret og udviklende miljø med gode kollegaer. Ansættelsesvilkår forhandles på baggrund af dine kvalifikationer.

Tiltrædelse snarest, men vi venter gerne på den rette.


DOWNLOAD STILLINGSOPSLAG


  INDUSTRIVARME søger projektleder til gennemførelse af egne energiprojekter i total- og fagentreprise.

09. november 2015

Produktionsleder til hovedafdelingen i Storvorde

Væksten i INDUSTRIVARME fortsætter, og antallet af opgaver er stigende. Derfor søger vi nu en ansvarsbevidst og selvstændig projekt-/produktionsleder.

OM JOBBET

Med reference til service- og montage-chefen får du overordnet ansvar for gennemførelsen af produktions- og serviceopgaverne i værkstedet, herunder ledelsesansvaret for 4-12 medarbejdere. I værkstedet produceres alt fra rørinstallationer til komplette energicentraler.

Du arbejder tæt sammen med service- og montagelederne og sikrer, at de indgåede aftaler om leveringstider overholdes.

VÆSENTLIGE ARBEJDSOPGAVER

 • Daglig struktureret ledelse og motivation af værkstedets medarbejdere
 • Bemandingsplanlægning for værkstedet
 • Varebestilling
 • Aftale med underleverandører
 • Udarbejdelse af build-dokumentation

OM DIG

Du har sikkert en uddannelse som produktionsteknolog eller lignende med en baggrund som klejnsmed, rørsmed eller anden relevant håndværksmæssig baggrund. Du har erfaring med personaleledelse, tegningsarbejde og værkstedsproduktion.

Du ”brænder” for ledelse og evner på en motiverende måde at skabe struktur og følge op på dine medarbejderes indsatser. Som person er du robust, har en naturlig autoritet og arbejder vedholdende for at optimere produktivitet og kvalitet i afdelingen.

INDUSTRIVARME TILBYDER

Vi tilbyder en særdeles spændende og udfordrende lederstilling i et dynamisk, praktisk orienteret og udviklende miljø med gode kollegaer. Ansættelsesvilkår forhandles på baggrund af dine kvalifikationer.

Tiltrædelse snarest, men vi venter gerne på den rette.


DOWNLOAD STILLINGSOPSLAG


INDUSTRIVARME søger produktionsleder til overordnet ansvar for gennemførelsen af produktions- og serviceopgaver, herunder ledelsesansvaret for 4-12 medarbejdere.

09. november 2015

Rejsemontør med bopæl i Aalborgområdet

Væksten i INDUSTRIVARME fortsætter, og antallet af opgaver er stigende. Derfor søger vi nu en ansvarsbevidst og selvstændig rejsemontør.

OM JOBBET

Med reference til service- og montagechefen indgår du i et rejseteam til service og montage af INDUSTRIVARMEs produkter.

Jobbet giver en del rejseaktivitet, primært i Danmark, men udlandet kan også forekomme. Der vil være tale om skiftende arbejdssteder.

Vores typiske kunder er varmeværker, kraftvarmeværker og industrivirksomheder.

VÆSENTLIGE ARBEJDSOPGAVER

 • Service på anlæg
 • Udskiftning af rør og komponenter
 • Montage af rør- og maskininstallationer
 • Diverse tilpasninger af rør
 • Svejsning af rør

OM DIG

Du har sikkert en uddannelse som rørsmed, klejnsmed eller anden relevant håndværksmæssig baggrund herunder TIG, MIG, MAG, certifikatsvejser - sort som rustfri.

Du skal kunne læse tekniske tegninger og forstå PI-diagrammer.

Du er god til at samarbejde og indgå i et team. Det er vigtigt, at du kan holde hovedet koldt og bevare overblikket, således deadline for færdiggørelse af opgaverne overholdes.

INDUSTRIVARME TILBYDER

Vi tilbyder en spændende og udfordrende stilling i et dynamisk, praktisk orienteret og udviklende miljø med gode kollegaer. Ansættelsesvilkår forhandles på baggrund af dine kvalifikationer.

Tiltrædelse snarest, men vi venter gerne på den rette.


DOWNLOAD STILLINGSOPSLAG


INDUSTRIVARME søger rejsemontør til hele Danmark.

23. september 2015

Ordreboom i biomasseanlæg – INDUSTRIVARME vokser

Tocifret antal biomasseanlæg i ordre, herunder turnkey-leverance til Gedsted Varmeværk.

GEDSTED VARMEVÆRK BLIVER GRØNNERE

Gedsted Varmeværk forsyner i omegnen af 400 forbrugere med varme, og værket har de senere år arbejdet på at producere og levere en mere grøn varme. Gedsted Varmeværk blev opført i 1956 som et oliefyret varmeværk, men i 1988 blev produktionen omlagt til naturgas. I 2007 blev dele af den dyrere naturgas erstattet af billigere og mere miljøvenlig biogas.

TURNKEY FLISFYRET BIOMASSEANLÆG

I bestræbelserne på at nå målet om en langt mere miljøvenlig varmeproduktion har Gedsted Varmeværk indgået aftale med INDUSTRIVARME om en turnkey-leverance af et flisfyret biomasseanlæg. På denne måde er INDUSTRIVARME med til at fremtidssikre varmeværkets produktion til en mere økonomisk og miljørigtig varme.

Indeholdende i projektet er, at biomasseanlægget installeres i en helt ny kedelbygning på ca. 300 m2. Anlægget er inklusiv flisgrav med traverskran og en højeffektiv kedellinje, som bl.a. indeholder kedel og vådvaskerarrangement bestående af vaske- og køletårn.

Biomasseanlægget er under projektering, og det er forventeligt, at installationen påbegyndes i efteråret 2015.

SOLIDE OG HØJEFFEKTIVE BIOMASSEANLÆG

INDUSTRIVARME´S medarbejdere har over 30 års erfaring med biomasseanlæg, og virksomheden besidder stor viden omkring fremstilling af solide og højeffektive biomasseanlæg samt samkørsel med eksisterende anlæg. På baggrund af den mangeårige erfaring og fremstilling af biomasseanlæg besidder INDUSTRIVARME netop den vigtige knowhow omkring, hvilken løsning der egner sig bedst i en given situation, som er kritisk og afgørende viden for ethvert kraft- og varmeværk, der ønsker optimering af produktionen.

  INDUSTRIVARME er turnkey-leverandør af flisfyret biomasseanlæg inklusiv flisgrav med traverskran og højeffektiv kedellinje.

24. juli 2015

INDUSTRIVARME leverer 1.000 kW biomassekedel til Mørkøv Varmeværk.

BIOMASSEANLÆGGET UDFØRES I TOTALENTREPRISE

INDUSTRIVARME er totalleverandør af et 1.000 kW biomassefyret kedelanlæg til Mørkøv Varmeværk, som har forventninger om efterfølgende at kunne levere både billigere og mere grøn varme til forbrugerne. Værket opvarmer ca. 460 husstande.

Biomasseanlægget er baseret på fyring med træpiller eller flis og er således en mere miljøvenlig varmekilde end traditionelle gasmotorer. Totalentreprisen omfatter bl.a. projektering, bygningsarbejde samt rør- og el- installationer. Den nye biomassekedel skal installeres i en nybygning bag det eksisterende værk og skal fungere som supplement til varmeværkets nuværende varmeproduktion, som består af gaskedler og –gasmotorer.

Projektet blev officielt igangsat den 26. juni, hvor byens borgmester kom forbi og tog det første spadestik. Det forventes, at anlægget står klar til brug med udgangen af 2015.

ELEKTROFILTER PÅ BIOMASSEANLÆGGET

Som noget helt nyt installerer INDUSTRIVARME et elektrofilter som røggasrensning til biomassekedlen. Det placeres mellem kedlen og skorstenen. Der er flere fordele ved denne form for filterinstallation. Eksempelvis er det en støjsvag løsning, og der er ingen udgifter til udskiftning af poser som ved et traditionelt posefilter. Støvemissionerne ligger væsentligt under de tilladelige 40 mg/Nm3 røggas og sikrer derfor en meget lav belastning af omgivelserne.

Normalt filtreres røggassen gennem et posefilter, men elektrofilteret fungerer på en anden og mere økonomisk måde. Ved et elektrofilter foretages der en elektrisk ladning af støvet, som så binder sig til filtervæggene.

Filtervæggene renses kontinuerligt og støvet falder ned i en cyklon under filtret. Herfra snegles støvet fra cyklonen og ud i en askecontainer, når det bliver suget igennem de installerede rør, og det vil derved sætte sig fast på indersiderne af rørene.

BIOMASSEANLÆG ER ET GODT ALTERNATIV

INDUSTRIVARME er leverandør af biomasseanlæg og har eget produktprogram, som opbygges omkring solide og holdbare kedelanlæg, og som sikrer maksimal effekt.

Der er garanti for høj driftssikkerhed og ingen risiko for overbelastning eller nedbrud ved maksimal ydelse af anlæggene. Anlæggene er forsynet med overvågnings- og måleudstyr, som muliggør ekstern overvågning og justering af anlægget.


DOWNLOAD NYHED


  INDUSTRIVARME leverer biomassekedel til Mørkøv Varmeværk. Anlægget installeres med elektrofiler som røggasrensning.

26. juni 2015

INDUSTRIVARME lander ordre til større tocifret millionbeløb

SOLVARMEANLÆG TIL STEGE FJERNVARMEVÆRK

INDUSTRIVARME står for projektering, levering og idriftsættelse af et stort solvarmeanlæg på 14.515 m2 til Stege Fjernvarmeværk på Møn. Det er en ordre, som betegner sig for et større tocifret millionbeløb.

I entreprisen indgår bl.a. følgende:

 • Levering af maskin- og eltekniske installationer
 • Styring
 • Transmissionsledning
 • Solfangere
Stege Fjernvarmeværk har et klart ønske om at fremtidssikre produktionsanlægget, så der fremover kan leveres billigere og mere miljøvenlig varme til værkets forbrugere. Solvarmeanlægget forventes idriftsat primo 2016.

INDUSTRIVARME har stor viden om opbygning af solvarmeanlæg, der er optimeret til samproduktion, og som kan tilføre brugbar energi i både gråvejr og på dage, hvor solens indstråling ikke er stor.

Vi er turnkey leverandør af anerkendte solvarmepaneler, som er bygget op omkring varmeværkets egne styrings- og designprincipper. Dette sikrer fleksibilitet i produktionsformen samt de højeste virkningsgrader, hvorved varmeproduktionen holdes på lavest mulige niveau.


DOWNLOAD NYHED


  INDUSTRIVARME projekterer, leverer og idriftsætter stort solvarmeanlæg til Stege Fjernvarmeværk

28. maj 2015

Service fra INDUSTRIVARME sikrer driften af energianlæg

NEDBRUD PÅ KEDEL HOS DLG FOOD OIL

DLG Food Oil får udført service af INDUSTRIVARME og tilkaldte derfor montører fra INDUSTRIVARME, da der opstod mistanke om en lækage på deres HT-proceskedel. INDUSTRIVARME sender straks en erfaren og kvalitetscertificeret montør, som efter demontering af inspektionsdæksler og skorstensrør konstaterer mindst én lægkage i bunden af kedlen på et forbindelsesrør og til de indbyggede coils. Pladsen i kedelrummet er for trang til, at reparationen kan udføres på stedet, og derfor skæres kedlen fri af procesanlægget og fragtes til INDUSTRIVARMEs værksted, hvor den kan lægges ned, så der bliver fuld adgang til lækagen.

HURTIG REPARATION AF KEDEL SIKRER DRIFT 24 TIMER SENERE

På værkstedet bliver det utætte forbindelsesrør udskiftet med et nyt stykke certifikatrør. Herefter udføres en tæthedsprøve, hvor det konstateres, at endnu et forbindelsesrør har en lille lækage. INDUSTRIVARME skifter også dette rør og udfører inspektion af resten af kedlen. Samme aften fragtes kedlen retur til kunden, og næste morgen sætter INDUSTRIVARMEs montører kedlen endeligt på plads, så den hurtigt kan komme i drift igen.

Efter godkendt NDT svejsekontrol af selve kedelreparationen udføres en afsluttende trykprøve. INDUSTRIVARME afleverer reparationsrapport med diverse certifikater på svejsere, rørmaterialer og tilsatsmaterialer samt godkendt røntgenrapport på svejsningerne. Kontrolfirmaet Inspecta godkender arbejdet, og kedlen frigives til fortsat drift til produktion på procesanlægget med fremstilling af rapsolie.

UDSKIFTNING AF KOMPONENTER PÅ ENERGIANLÆG

INDUSTRIVARME tilbyder hurtig og kompetent assistance i forbindelse med service og udskiftning af diverse komponenter på energianlæg eller systemtjek heraf. Det kan bl.a. være kedelrensning, udsyring af kedler, periodiske eftersyn, udskiftning af varmevekslere og rør.

KVALITETSSTYRINGSSYSTEM

INDUSTRIVARME har implementeret et kvalitetsstyringssystem omfattende gas og VVS-installationer. Systemet er certificeret iht. Lovbekendtgørelse nr. 988 af 8. december 2003, og DGC er kontrolinstans. Derudover har INDUSTRIVARME implementeret et Quality Management System og er sagkyndig virksomhed til service og hovedeftersyn af dampkedlers sikkerheds- og kontroludstyr iht. AT bekendtgørelse 100, bilag 4.


DOWNLOAD NYHED


  INDUSTRIVARME udfører kedelrensning, udsyring af kedler, periodiske eftersyn, udskiftning af varmevekslere og rør

26. maj 2015

INDUSTRIVARME leverer maskininstallation til Hjallerup Fjernvarme

STABIL VARMEPRIS FRA HJALLERUP FJERNVARME

INDUSTRIVARME leverer teknik- og maskininstallation til et nyt solvarmeanlæg bestående af 21.546 m2 solvarmepaneler samt en ny akkumuleringstank til Hjallerup Fjernvarme, som har ambition om at sikre en stabil varmepris til værkets forbrugere samtidig med, at udledningen af CO2 og forbruget af naturgas sænkes.

Hjallerup Fjernvarme er blevet totalrenoveret inden for de seneste år og med installationen af solvarmeanlægget er værket fremtidssikret yderligere. Hjallerup Fjernvarme har ca. 1600 forbrugere.


DOWNLOAD NYHED


  INDUSTRIVARME leverer maskininstallation til solvarmeanlæg

13. maj 2015

INDUSTRIVARME laver administrationsaftale for Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk

BEDRE STYRING OG OVERBLIK

Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk har indgået administrationsaftale med INDUSTRIVARME, hvilket har betydet store fordele for kraftvarmeværket i forhold til bedre styring af og overblik over den økonomiske situation.

Kraftvarmeværkets formand Knud Erik Nedergaard udtaler i forbindelse med samarbejdet: ”Vi har fået meget mere styr på restancerne, og der bliver taget hånd om dem nu på en helt anden og mere effektiv måde end tidligere, således vi ikke længere har så meget udestående.”

MÅNEDSBALANCE OG BUDGETFORSLAG

Administrationsaftalen med Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk indeholder udarbejdelse af månedsbalancer og budgetforslag fra INDUSTRIVARMEs side. Hertil kommenterer Knud Erik Nedergaard: ”Vi har fået et mere korrekt budget, og internt er vi blevet styrket yderligere i og med, at informationsniveauet et steget markant, hvilket igen giver os mulighed for bedre intern sparring og optimering af arbejdsprocesserne.”

INDUSTRIVARME tilpasser administrationsaftalerne alt efter individuelle ønsker og behov fra det enkelte kraftvarmeværk. Der kan bl.a. laves aftaler omkring:
 • Bogholderi og forbrugerhåndtering
 • Energibesparelser og energirådgivning
 • Styring af den lovpligtige stikprøvekontrol af målere

ENERGIPARTNER – NEMT OG BEKVEMT

Med en drift- og administrationsaftale fra INDUSTRIVARME er du garanteret en optimal drift af dit kraftvarmeanlæg. INDUSTRIVARME har 30 års brancheerfaring og tilbyder alt fra service til drift- og administrationsaftaler på energiproducerende anlæg.


DOWNLOAD NYHED


  Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk
 opnår bedre styring og overblik med administrationsaftale fra INDUSTRIVARME.

30. januar 2015

INDUSTRIVARME leverer stort solvarmeanlæg til Vrå Varmeværk

HØJ SOL OVER NORDJYLLAND SIKRER LAVERE VARMEPRISER

Vrå Varmeværk investerer i et helt nyt 13.100 m2 solvarmeanlæg. INDUSTRIVARME står for projektering og leveringen af det store anlæg, som placeres nord for Vrå. Derudover skal der etableres 2 km transmissionsledning fra værket og ud til solvarmeanlægget. Projektet har været under udvikling i godt et års tid og første spadestik tages i oktober 2014.

VRÅ VARMEVÆRK – FRA OLIE TIL NATURGAS

Vrå Varmeværk blev stiftet i 1959. Ved opførelsen blev der installeret to oliefyret kedler på hver 1 MW, som skulle forsyne forbrugerne med varme. Senere blev kapaciteten udvidet med yderligere to oliekedler på henholdsvis 2 og 4 MW. I 1989 havde Vrå Varmeværk 780 tilsluttede forbrugere, og det var nødvendigt med en udvidelse af værket, hvilket skete i forbindelse med opførelsen af en ny gasturbinehal. I samme ombæring skiftede værket opvarmningsform fra olie til naturgas.

I dag leveres fjernvarmen fra Vrå Varmeværk fra en fuldt funktionsdygtig gasturbine med en kapacitet på 8,1 MW varme og 3,6 MW el samt to gaskedler, der i alt kan levere 10,6 MW varme. Vrå Varmeværk forsyner ca. 1.100 husstande med fjernvarme, men leverer også el til elnettet.

VRÅ VARMEVÆRK KAN SÆNKE VARMEPRISEN

Vrå Varmeværk arbejder hårdt på, at forbrugerne kan reducere deres varmeudgifter. I den proces har varmeværket besluttet at etablere det 13.200 m2 store solvarmeanlæg. Projektet er godkendt af byrådet.

Driftsleder Finn Pedersen fra Vrå Varmeværk ser frem til, at anlægget kommer i drift, så forbrugerne kan få miljøvenlig varme fra solanlægget.”Vi har afsøgt flere muligheder på markedet og har fundet den bedste løsning for fremtidig lav varmepris ved etablering af et solvarmeanlæg. Jeg har store forventninger til anlægget og er helt sikker på, at det er til gavn for både vores forbrugere og miljøet.”

FLERE STORE SOLVARMEANLÆG PÅ VEJ

INDUSTRIVARME har flere store solvarmeanlæg i ordre hos varmeværker, som har set fordelene ved vores kendskab til opbygning af solvarmeanlæg, der er optimeret til samproduktion, og som kan tilføre brugbar energi i både gråvejr og på dage, hvor solens indstråling ikke er stor.

INDUSTRIVARME er turnkey leverandør af anerkendte solvarmepaneler, som er bygget op omkring varmeværkets egne styrings- og designprincipper. Dette sikrer fleksibilitet i produktionsformen samt de højeste virkningsgrader, hvorved varmeproduktionen holdes på lavest mulige niveau.


DOWNLOAD NYHED


  INDUSTRIVARME står for projektering og levering af stort solvarmeanlæg til Vrå Varmeværk

08. december 2014

INDUSTRIVARME leverer biomasseanlæg til Præstø Fjernvarme

TOTALLEVERANCE AF BIOMASSEANLÆG

INDUSTRIVARME er totalleverandør af et 1,0 MW biomasseanlæg til Præstø Fjernvarme. INDUSTRIVARME projekterer, leverer, monterer, idriftsætter og indregulerer anlægget med alle tilhørende installationer. Investeringen optimerer Præstø Fjernvarme, som nu kan levere billigere og mere grøn varme til forbrugerne.

Totalentreprisen indeholder:

 • Biobrændselskedel med stor veldimensioneret fyrboks
 • Automatisk rensning af røgrør (skudrens)
 • 100 m3 træpille lager med transportsnegl
 • Fyringsanlæg med indfødningssystem og skubberist
 • Røggaskøler for røggaskøling til ca. 110 grader C
 • Røgrensning i form af multicyklon
 • Automatisk askehåndteringssystem
 • Skorsten
 • Komplet elinstallation og styringsanlæg
 • Bygningsarbejder i form af fundamenter for silo og skorsten

OMLÆGNING TIL GRØN ENERGI

Præstø Fjernvarme har ambitioner om at blive selvforsynende med varme og el, og der foreligger et stort ønske om at omlægge alt aktivitet til grøn energi. Som et led i dette projekt overtog Præstø Fjernvarme den 1. juli 2014 EON’s kraftvarmeværk i Præstø. Overtagelsen af kraftvarmeværket har længe været på dagsordenen for Præstø Fjernvarme, som forventer, at overtagelsen resulterer i billigere varme. Præstø Fjernvarme arbejder hårdt på at forsyne forbrugerne med den billigst mulige varme og el – dog uden at gå på kompromis med miljøet.

LAVERE VARMEPRIS MED BIOMASSE

Præstø Fjernvarme forsyner i dag ca. 1.000 forbrugere, og med etablering af et 1,0 MW kedelanlæg, som supplement til de eksisterende gaskedler og gasmotorer, vil anlægget medføre en lavere varmepris i og med, man nu kan anvende billig biomasse frem for dyr naturgas.

BIOMASSEANLÆG ER ET GODT ALTERNATIV

INDUSTRIVARME er leverandør af biomasseanlæg og har eget produktprogram, som opbygges omkring solide og holdbare kedelanlæg, og som sikrer maksimal effekt. Der er garanti for høj driftssikkerhed og ingen risiko for overbelastning eller nedbrud ved maksimal ydelse af anlæggene. Anlæggene er forsynet med overvågnings- og måleudstyr, som muliggør ekstern overvågning og justering af anlægget.


DOWNLOAD NYHED


  INDUSTRIVARME er totalleverandør af 1 MW biomasseanlæg til Præstø Fjernvarme

14. november 2014

INDUSTRIVARME leverer seks røggasvekslere til Sæby Varmeværk

Sæby Varmeværk installerer absorptionsvarmepumpe i forbindelse med 2 gasmotorer.

VEKSLERE TIL GASMOTORER

Sæby Varmeværk har besluttet, at der installeres absorptionsvarmepumpe til gasmotorerne. Hele investeringen er et led i optimeringen af Sæby Varmeværk for at fremtidssikre anlægget.

INDUSTRIVARME har hovedentreprisen i forbindelse med optimering af Sæby Varmeværks gasmotoranlæg med absorptionsvarmepumpe. Aftalen omfatter projektering, levering og idriftsætning af hedtvandsvekslere, LT1 og LT2 vekslere til hver af varmeværkets to gasmotorer samt tilhørende installationer som røggasrør og fjernvarmeinstallation.

FREMTIDSSIKRET VARMEVÆRK

Sæby Varmeværk har igennem flere år haft fokus på at fremtidssikre varmeværket, således det kan holde forbrugernes varmeudgifter på lavest mulige niveau. Varmeværket har iværksat flere initiativer, som skal optimere de forskellige anlæg. Eksempelvis blev der i 2011 investeret i et stort solvarmeanlæg på 12.000 m2. Derudover har INDUSTRIVARME tidligere leveret et CATCON NOx-reduktionssystem til varmeværkets gasmotorer, hvorved omkostningerne til NOx-afgiften minimeres.

TILFREDS DRIFTSLEDER

Driftsleder Jørgen Holm fra Sæby Varmeværk er godt tilfreds med, at han er med i endnu en optimering af varmeværket. ”Sæby Varmeværk er et fremtidsorienteret varmeværk, som altid har fokus på, hvorledes varmeværkets anlæg kan forbedres til gavn for vores forbrugere. Jeg er overbevist om, at optimeringen med de nye vekslere og absorptionsvarmepumpe er endnu et skidt i den rigtige retning. Det er med en god fornemmelse, at jeg snart overdrager driften af varmeværket til nye kræfter.”

Pouli S. Rugholt, som senest har været leder af projektafsnittet under Aalborg Forsyning Varme, er ny driftsleder og har været med i hele projektet. Han udtaler: ”Det har været et meget interessant projektforløb og optimeringen er helt i tråd med Sæby Varmeværks fremtidsplaner. Jeg ser meget frem til at komme godt i gang med det spændende arbejde på varmeværket.”

LEVERANDØR AF HT/LT VEKSLERE

INDUSTRIVARME er leverandør af varmevekslere designet til hedtvand, højtemperatur eller lavtemperatur. Produktprogrammet er opbygget omkring eget design baseret på flere års erfaring. Vekslerne designes og tilpasses kundens ønsker og krav samtidig med der opnås maksimal ydelse og lavt modtryk.


DOWNLOAD NYHED


  Industrivarme leverer røggasvekslere til Sæby Varmeværk

11. november 2014

INDUSTRIVARME fyrer op under Vester Hjermitslev Varmeværk a.m.b.a.

BILLIGERE VARME PÅ VEJ TIL VESTER HJERMITSLEV

Vester Hjermitslev Varmeværk a.m.b.a. har indgået aftale med INDUSTRIVARME omkring levering og drift af et 1 MW biomasseanlæg. Anlægget skal være med til at sikre stabil, og ikke mindst på længere sigt billigere varme til varmeværkets forbrugere, som havde udsigt til nogle af landets højeste varmpriser.

NYE TIDER FOR VESTER HJERMITSLEV

Tidligere har Vester Hjermitslev Varmeværk fået leveret varme fra Vester Hjermitslev Biogas ApS, men da de gik konkurs, og således ikke kunne levere den nødvendige varme, har varmeværket været nødsaget til at finde en anden løsning, således en fortsat varmeleverance kunne sikres forbrugerne.

Varmeværkets bestyrelse havde en klar målsætning om at finde en leverandør, som kunne tilbyde en leveringsgaranti, som er billigere, end hvis varmeværket selv skulle producere varme på sine kedler. Efter at have afsøgt markedet blev der indgået aftale med INDUSTRIVARME, som nu har leveret et 1 MW biomasseanlæg.

FREMTIDSSIKRET DRIFT

Med aftalen omkring biomasseanlægget er Vester Hjermitslev Varmeværk a.m.b.a. i gang med at fremtidssikre både driften og varmeproduktionen. INDUSTRIVARME står for driften af biomasseanlægget, hvorved varmeværket altid er sikret en stabil varmeproduktion. Bestyrelsen for varmeværket udtaler: ”Vi er glade for den løsning og ser frem til stabil varme til byen”.

BIOMASSEANLÆG ER ET GODT ALTERNATIV

INDUSTRIVARME har eget produktprogram af biomasseanlæg, som er opbygget omkring et design der er baseret på flere års erfaring.

INDUSTRIVARME har udviklet et 1 MW biomasseanlæg, som er specialdesignet til mindre kraftvarmeværker. Det er et yderst solidt og holdbart kedelanlæg, som sikrer maksimal effekt, og der er garanti for høj driftssikkerhed og maksimal ydelse.


DOWNLOAD NYHED


  INDUSTRIVARME indgår aftale med Vester Hjermitslev Varmeværk om levering og drift af 1 MW biomasseanlæg

28. oktober 2014

INDUSTRIVARME leverer solvarmeanlæg til Haderup Kraftvarmeværk

OPTIMERING AF ANLÆG SIKRER LAVERE PRISER

Haderup Kraftvarmeværk har en klar målsætning om at få sænket forbrugerpriserne på varme, og varmeværket er allerede på nuværende tidspunkt langt fremme i processen. Som yderligere tiltag har bestyrelsen besluttet at investere i et solvarmeanlæg på 4.233 m2.

Myndighedsbehandlingen er godt i gang, og der er en forventning om opstart af anlægsprojektet ultimo 2014. INDUSTRIVARME står for projekteringen og leveringen af solvarmeanlægget.

FORBEDRINGER HOS HADERUP KRAFTVARMEVÆRK

Haderup Kraftvarmeværk producerer i dag varme på gasmotorer og en naturgaskedel. I de seneste år er det blevet til mere kedeldrift, og derfor blev der i 2013 iværksat en optimering af Haderup Kraftvarmeværks anlæg, idet INDUSTRIVARME installerede en røggaskøler på varmeværkets naturgaskedel. Denne forbedring har gjort, at virkningsgraden gennemsnitlig er gået fra 94 % til 102 %, hvilket i sidste ende er med til at sikre lavere varmeudgift for varmeværkets forbrugere.

TOPTRIMMET OG FREMTIDSSIKRET ANLÆG

Driftsleder Svend Jensen fra Haderup Kraftvarmeværk ser med stor glæde frem til, at solvarmeanlægget står færdigt, så forbrugerne kan få billigere og mere miljøvenlig varme. ”Jeg er glad for de forbedringer, som vi allerede har foretaget på vores naturgaskedel, og jeg er overbevist om, at investeringen i det nye solvarmeanlæg bliver en endnu større succes. Jeg har meget store forventninger til anlægget, og det er med stor tilfredshed, at jeg kan aflevere et toptrimmet og fremtidssikret kraftvarmeværk til nye kræfter, når jeg snart går på pension.”

FLERE STORE SOLVARMEANLÆG PÅ VEJ

INDUSTRIVARME har flere store solvarmeanlæg i ordre hos varmeværker, som alle har set fordelene ved vores kendskab til opbygning af solvarmeanlæg, der er optimeret til samproduktion, og som kan tilføre brugbar energi i både gråvejr og på dage, hvor solens indstråling ikke er stor.

INDUSTRIVARME er leverandør af turnkey solvarmeanlæg, som er bygget op omkring varmeværkets egne styrings- og designprincipper. Dette sikrer fleksibilitet i produktionsformen samt de højeste virkningsgrader, hvorved varmeprisen holdes på lavest mulige niveau.


DOWNLOAD NYHED


  Industrivarme leverer solvarmeanlæg til Haderup Kraftvarmeværk

08. oktober 2014

INDUSTRIVARME leverer stort solvarmeanlæg til Vrå Varmeværk

HØJ SOL OVER NORDJYLLAND SIKRER LAVERE VARMEPRISER

Vrå Varmeværk investerer i et helt nyt 13.100 m2 solvarmeanlæg. INDUSTRIVARME står for projektering og leveringen af det store anlæg, som placeres nord for Vrå. Derudover skal der etableres 2 km transmissionsledning fra værket og ud til solvarmeanlægget. Projektet har været under udvikling i godt et års tid og første spadestik tages i oktober 2014.

VRÅ VARMEVÆRK – FRA OLIE TIL NATURGAS

Vrå Varmeværk blev stiftet i 1959. Ved opførelsen blev der installeret to oliefyret kedler på hver 1 MW, som skulle forsyne forbrugerne med varme. Senere blev kapaciteten udvidet med yderligere to oliekedler på henholdsvis 2 og 4 MW. I 1989 havde Vrå Varmeværk 780 tilsluttede forbrugere, og det var nødvendigt med en udvidelse af værket, hvilket skete i forbindelse med opførelsen af en ny gasturbinehal. I samme ombæring skiftede værket opvarmningsform fra olie til naturgas.

I dag leveres fjernvarmen fra Vrå Varmeværk fra en fuldt funktionsdygtig gasturbine med en kapacitet på 8,1 MW varme og 3,6 MW el samt to gaskedler, der i alt kan levere 10,6 MW varme. Vrå Varmeværk forsyner ca. 1.100 husstande med fjernvarme, men leverer også el til elnettet.

VRÅ VARMEVÆRK KAN SÆNKE VARMEPRISEN

Vrå Varmeværk arbejder hårdt på, at forbrugerne kan reducere deres varmeudgifter. I den proces har varmeværket besluttet at etablere det 13.100 m2 store solvarmeanlæg. Projektet er godkendt af byrådet.

Driftsleder Finn Pedersen fra Vrå Varmeværk ser frem til, at anlægget kommer i drift, så forbrugerne kan få miljøvenlig varme fra solanlægget. ”Vi har afsøgt flere muligheder på markedet og har fundet den bedste løsning for fremtidig lav varmepris ved etablering af et solvarmeanlæg. Jeg har store forventninger til anlægget og er helt sikker på, at det er til gavn for både vores forbrugere og miljøet.”

FLERE STORE SOLVARMEANLÆG PÅ VEJ

INDUSTRIVARME har flere store solvarmeanlæg i ordre hos varmeværker, som har set fordelene ved vores kendskab til opbygning af solvarmeanlæg, der er optimeret til samproduktion, og som kan tilføre brugbar energi i både gråvejr og på dage, hvor solens indstråling ikke er stor.

INDUSTRIVARME er turnkey leverandør af anerkendte solfangere, og solvarmeanlæggene er bygget op omkring varmeværkets egne styrings- og designprincipper. Dette sikrer fleksibilitet i produktionsformen samt de højeste virkningsgrader, hvorved varmeproduktionen holdes på lavest mulige niveau.


DOWNLOAD NYHED


  Vrå Varmeværk investerer i stort solvarmeanlæg fra Industrivarme

21. august 2014

Solid vækst hos INDUSTRIVARME sikrer flere arbejdspladser

MEDARBEJDERE SØGES

SOLFANGERANLÆG SKINNER PÅ INDUSTRIVARME

Den øgede fokus på vedvarende energi er ikke kun gavnlig af miljømæssige hensyn, den har også medført øget vækst hos INDUSTRIVARME, som er involveret i flere store projekter omkring opførelse af solfangeranlæg.

INDUSTRIVARME har været involveret i flere store solfangeranlæg. Vi etablerede eksempelvis 15.000 m2 solfangeranlæg hos Ringkøbing Fjernvarmeværk i 2010. Anlægget i Ringkøbing er i 2014 udbygget til 30.000 m2, hvilket også er en opgave, som INDUSTRIVARME står for.

Derudover er flere store projekter på tegnebrættet, og disse skal bygges i løbet af efteråret 2014 og 2015. Anlæggene kundetilpasses og optimeres til samproduktion med eksisterende produktionsanlæg. Derudover kan anlæggene tilføre brugbar energi i både gråvejr og på dage, hvor solens indstråling ikke er stor.

INNOVATION GAVNER UDVIKLINGEN HOS INDUSTRIVARME

Flere og flere vælger biomasseanlæg. INDUSTRIVARME har eksempelvis udviklet et biomasseanlæg på 1 MW, der er specieldesignet til mindre kraftvarmeværker, som ved hjælp af dette anlæg kan erstatte den dyrere naturgas med den billigere biomasse, således varmeproduktionspriserne kan holdes på et fornuftigt niveau.

Endvidere projekterer INDUSTRIVARME i øjeblikket et nøglefærdigt 2MW flisfyret biomasseanlæg til Flyvestation Karup, hvor første spadestik tages i september 2014.

BEHOV FOR FLERE KOMPETENTE MEDARBEJDERE

Den solide vækst hos INDUSTRIVARME er ensbetydende med, at vi har stort behov for flere kompetente medarbejdere. Der søges i øjeblikket en salgsingeniør, en værkfører og en servicechef. For yderligere oplysninger herom kan Allan S. Jakobsen kontaktes på asj@industrivarme.dk eller på tlf. 40 30 22 70.


DOWNLOAD NYHED


  Solid vækst hos Industrivarme sikrer flere arbejdspladser

09. juli 2014

INDUSTRIVARME leverer 2 MW flisfyret biomasseanlæg

FLYVESTATION KARUP INDGÅR AFTALE MED INDUSTRIVARME

INDUSTRIVARME skal opføre et nøglefærdigt biomasseanlæg på Flyvestation Karup i forbindelse med Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjenestes implementering af Varmeplan Karup. Projektet er et led i udbygningen af fjernvarme på Flyvestationen. Biomasseanlægget forventes idriftsat primo 2015.

Projektet omhandler levering og idriftsættelse af en nøglefærdig varmecentral med en flisfyret biomassekedel med en samlet varmeeffekt på 2 MW. Totalentreprisen indeholder følgende punkter:

 • Bygnings- og anlægsarbejder
 • Levering, montering og idriftsættelse af maskindele, herunder kran, biomassekedel, kondensationsanlæg, røgrensningsanlæg, skorsten m.v.
 • El og SRO-anlæg
 • Rør- og jordarbejder i forbindelse med tilkobling til eksisterende fjervarmenet

NORDEUROPAS STØRSTE FLYVESTATION

Flyvestation Karup er Nordeuropas største flyvestation med 9 km startbaner og 31 km rullebane for fly. Flyvestationens samlede areal er 2.900 ha, som fordeler sig på flyvepladsareal, øvelsesterræn, skov og plantage samt landbrugsjord og hede. Den nye biomassecentral fra INDUSTRIVARME skal placeres på et stykke af heden, hvor der er god plads til anlægget, som strækker sig over et areal på ca. 320 kvm.

STOR ERFARING MED KOMPLETTE BIOMASSECENTRALER

INDUSTRIVARME har mange års erfaring med levering af komplette biomassecentraler. INDUSTRIVARME tilbyder turnkey leverancer af kedelanlæg til produktion af varme og damp. Kedelanlæggene anvender biomasse, gas eller olie som brændsel. Kedlerne er beregnet til fyring med enten flis, træpiller eller andre fastbrændselstyper, og de leveres i standardstørrelser med en kontinuerlig varmeydelse.

INDUSTRIVARMEs unikke og energiske team af medarbejdere er kundens garanti for den mest optimale løsning. INDUSTRIVARME opererer over hele Danmark, men agerer også på det internationale marked.


DOWNLOAD NYHED


  Flyvestation Karup indgår aftale med Industrivarme om levering af nøglefærdigt biomasseanlæg

18. juni 2014

INDUSTRIVARME leverer teknik til nyt 15.000 m2 solfangeranlæg

HELSINGE FJERNVARME UDVIDER SOLFANGERANLÆGGET

Ligesom mange andre kraftvarmeværker har Helsinge Fjernvarme erkendt de økonomiske og miljømæssige fordele, som et stort solfangeranlæg medfører. På baggrund heraf har Helsinge Fjernvarme godkendt en udvidelse på 15.000 m2 af værkets eksisterende solfangeranlæg, så den samlede størrelse kommer op på knap 20.000 m2.

INDUSTRIVARME skal levere Maskin- og Elinstallationsentreprisen, som består af følgende hovedkomponenter:

 • Evakueringstank
 • Veksler
 • Primær cirkulationspumpe
 • Sekundær cirkulationspumpe
 • Komplet rørinstallation – inklusiv komponenter for solvarme
 • Komplet teknisk isolering af alle rør og hovedkomponenter
 • Komplet elinstallation – inklusiv hovedtavle og fiberrør for solvarme

STOR ERFARING MED SOLVARMEANLÆG

INDUSTRIVARME har stor erfaring med opbygning af solvarmeanlæg, der både er optimeret til samproduktion, og som kan tilføre brugbar energi i både gråvejr og på dage, hvor solens indstråling ikke er stor.

INDUSTRIVARME er leverandør af solfangeranlæg, som er bygget op omkring virksomhedens egne styrings- og design principper. Dette sikrer ikke blot fleksibilitet i produktionsformen, men også højest mulige virkningsgrader, således varmeproduktionen holdes på lavest mulige omkostninger.

HELSINGE FJERNVARME – ET FORBRUGEREJET VÆRK

Helsinge Fjernvarme er et forbrugerejet a.m.b.a., og værket varmeforsyner 1.580 forbrugere i Helsinge byområde og har fået 400 nye forbrugere gennem de seneste 10 år. Helsinge Fjernvarme blev udvidet i 2012 med et nyt solvarmeanlæg på godt 4.700 m2, og således sker varmeforsyningen via 3. stk. gasmotorgeneratoranlæg med EL-ydelse på 1 x 8,5 MW samt 2 x 3 MW og alternativt via 2 stk. gaskedler med varmeydelse på 2 x 6 MW effekt eller via 1 stk. EL-kedel på 10 MW.

ØKONOMISKE BEREGNINGER FOR KRAFTVARMEVÆRKER

INDUSTRIVARME har mange års erfaring inden for tekniske løsninger til kraftvarmeværker og industrien. Vi har et unikt og energisk team af medarbejdere, som altid holder sig opdaterede omkring gældende love og afgifter i branchen. INDUSTRIVARME anvender de nyeste programmer for økonomisk driftsberegning, hvilket er kundernes garanti for at få den mest optimale løsning. INDUSTRIVARME opererer over hele Danmark, men agerer også på det internationale marked.


DOWNLOAD NYHED


  Industrivarme leverer teknik til stort solvarmeanlæg

04. februar 2014

INDUSTRIVARME udvider forretningen

INDUSTRIVARME og Hollensen Energy smelter nu sammen og bliver til ét selskab under INDUSTRIVARME A/S. I januar 2013 overtog og videreførte INDUSTRIVARME en del af aktiviteterne i Hollensen Energy. Fra februar 2014 er der gennemført en fusion af de to selskaber, og INDUSTRIVARME skærper dermed sin position som leverandør på markedet.

Medarbejderstaben er udvidet med seks erfarne medarbejdere fra det tidligere Hollensen Energy. Tilgangen af de nye medarbejdere medfører en yderligere forstærkning af INDUSTRIVARMEs kompetenceområder indenfor design, levering og service af energianlæg. Medarbejderne har stadig til huse på Nygade 111 i Ikast. Den samlede medarbejderstab i INDUSTRIVARME A/S tæller nu knap 50 ansatte, og omsætningen har rundet 100 mio.

Bygger på solide værdier

Den troværdige og pålidelige kundehåndtering er opbygget gennem mange år i både INDUSTRIVARME og det tidligere Hollensen Energy. Dertil kommer, at INDUSTRIVARME er en moderne virksomhed, som er med til at sætte og højne standarden inden for energianlæg til det industrielle marked og forsyningsvirksomheder, herunder bl.a. fjern- og kraftvarmeværker, gartnerier og industrivirksomheder. INDUSTRIVARME er med integrationen af Hollensen Energy nu også en yderst kompetent aktør på markedet for store solfangeranlæg, ligesom levering af varmepumpeløsninger er på programmet.

Administrerende direktør i INDUSTRIVARME, Allan S. Jakobsen, er yderst tilfreds med fusionen, idet han ser en god harmoni mellem de to virksomheders værdisæt, samt at de bygger på de samme positive og stabile grundprincipper:

”Vi har kendt Hollensen Energy i mange år og har altid haft stor beundring for deres høje faglige niveau. Købet af aktiverne i 2013 passede perfekt ind i vores strategi. INDUSTRIVARME er en solid og innovativ virksomhed, som kunderne har tillid til, og en aftale er altid en aftale. Derfor er det også med stor tilfredshed, at vi kan smelte Hollensen Energy sammen med INDUSTRIVARME, idet jeg genkender vores egne sunde holdninger og konstruktive tilgang til tingene blandt vores nye medarbejdere, som alle besidder den gode gamle ånd, fra da Hollensen Energy blev grundlagt.”

Fælles projekter

INDUSTRIVARME og Hollensen Energy har allerede gennemført flere projekter sammen. Foreløbig er der leveret flere store komplette solfangeranlæg, hvoriblandt Ringkøbing Fjernvarmværk i øjeblikket får udbygget sit nuværende anlæg fra 15.000 m2 til 30.000 m². Et andet projekt er Karup Varmeværk, hvor der i 2013 blev leveret og idriftsat et anlæg på godt 8.000 m2. Anlæggene tilpasses det enkelte varmeværk, og der bliver lagt stor vægt på optimal samkøring med det eksisterende produktionsanlæg. Inden for kedelanlæg er der i løbet af 2013 blevet installeret mere end 100 MW.

Tegninger og dokumentationer bevares

Med overtagelsen af det gamle Hollensen Energy, har INDUSTRIVARME også overtaget alt tegnings- og dokumentationsmateriale for alle Hollensen-anlæg opført siden firmaets grundlæggelse. INDUSTRIVARME er således i stand til at identificere og reproducere enhver original komponent i bestående Hollensen-anlæg.

For yderligere information

Allan S. Jakobsen, adm. direktør hos INDUSTRIVARME, tlf. +45 40 30 22 70


DOWNLOAD NYHED


  Industrivarme udvider forretningen og viderefører dele af Hollensen Energy

20. december 2013

Røggasveksler sikrer flere driftstimer og billigere varme

Støvring Kraftvarmeværk skal have installeret tre LT2 røggasvekslere til værkets gasmotoranlæg, som derefter vil køre flere timer og producere billigere varme. INDUSTRIVARME har meget stor viden inden for røggasvekslere, og virksomheden har mange års erfaring med levering af disse. På baggrund heraf var INDUSTRIVARME det helt naturlige leverandørvalg for Støvring Kraftvarmeværk.

Virkningsgrad på 97 % forbedrer økonomien

Med henblik på at nedbringe marginalprisen er det et oplagt tiltag at optimere kølingen af røggassen fra gasmotoranlægget. På nuværende tidspunkt har anlægget hos Støvring Kraftvarmeværk en total virkningsgrad på 92 %, men efter installation af tre LT2 vekslere, som hver afgiver 320 KW, bliver den optimerede virkningsgrad nu 97 %.

I tæt samarbejde med Støvring Kraftvarmeværks driftsleder Claus Haparanda har INDUSTRIVARME undersøgt, hvilke tekniske muligheder der eksisterer for at nedbringe værkets varmepriser. Efter grundig gennemgang og beregninger af forskellige løsningsforslag viste det sig at det mest optimale for Støvring Kraftvarmeværk er installation af LT2 røggasvekslere.

Med LT2 røggasvekslere er det muligt for Støvring Kraftvarmeværk at sænke temperaturen på røggassen til 4-5° C over returtemperaturen, hvilket er et klart økonomisk incitament for valget af denne løsning.

En fordel med lodret placering af vekslere

LT2 vekslerne placeres lodret udendørs mellem bygningen og skorstenen. En lodret placering har den klare fordel, at kondensatet let kan løbe af rørene, og der sikres en optimal lavinddeling af vandet. Ved fuldlast kommer der ca. 1.000 liter kondensat i timen. Yderligere ombygges Støvring Kraftvarmeværks røggassystem for at nedbringe modtrykket i røggassystemet. Dette er nødvendigt, for at gasmotorernes turboladere kan fungere optimalt.

LT2 vekslerne leveres i løbet af marts 2014, og anlægget er klar for idriftsætning i april 2014.

Økonomisk beregning for kraftvarmeværker

INDUSTRIVARME har mange års erfaring inden for tekniske løsninger til kraftvarmeværker. Virksomheden har et unikt og energisk team af medarbejdere, som altid holder sig opdaterede med gældende love og afgifter i branchen. INDUSTRIVARME anvender de nyeste EnergiPro-programmer for økonomisk driftsberegning, hvilket er kraftvarmeværkernes garanti for at få den mest optimale løsning. INDUSTRIVARME opererer over hele Danmark, men agerer også på det internationale marked.


DOWNLOAD NYHED


  Industrivarme installerer LT2 røggasvekslere hos Støvring Kraftvarmeværk

22. juli 2013

Kedelanlæg sikrer produktionen hos Arla

Mejerikoncernen Arla har udskiftet et ældre udtjent kedelanlæg i sin produktion med et nyt og mere tidssvarende anlæg fra INDUSTRIVARME. Samtidig blev det besluttet at udvide kapaciteten på anlægget for at kunne holde det høje produktionsniveau.

INDUSTRIVARME har stor erfaring med levering af kedelanlæg og sammen med den høje faglige kompetence, som virksomhedens medarbejdere besidder, var INDUSTRIVARME den oplagte leverandør for Arla.

Kedelanlægget består af en 10 MW Danstoker Global kedel samt en Weishaupt Low NOx-brænder. Med henblik på at få mest mulig energi ud af naturgassen valgte Arla at tilkøbe en røggaskøler – et område hvor INDUSTRIVARME er eksperter inden for. Røggaskøleren dimensioneres og designes af INDUSTRIVARME. Selve produktionen af røggaskøleren foregår ved underleverandør, men færdiggøres hos INDUSTRIVARMEs produktionsfaciliteter.

SÅDAN OPRETHOLDES PRODUKTIONEN

Det var et vigtigt parameter for Arla at kunne opretholde den fulde produktion under selve ombygningen. INDUSTRIVARME løste denne udfordring ved at sørge for opstilling af en midlertidig varmecentral, således vigtige produktionstimer ikke ville gå til spilde for Arla. INDUSTRIVARME tilbyder i sådanne situationer en bred vifte af midlertidige kedelcentraler, som leveres og opstilles i containere. Disse mobile enheder er optimale for virksomheder, der enten skal have udskiftet et udtjent anlæg eller i en kortere eller længere periode har behov for ekstra kapacitet.

Hele ombygningen hos Arla foregik til den aftalte tid og uden nogen former for gener for produktionen.

KOMPETENT VEJLEDNING GARANTERER HØJERE TILFREDSHED

INDUSTRIVARME leverer komplette løsninger og er med lige fra udviklingen af kundernes nye anlæg, og indtil det står færdiginstalleret hos kunderne. Virksomheden har et unikt og energisk team af medarbejdere, hvis erfaring og faglige viden altid kommer kunderne til gode i form af kompetent vejledning og aktiv sparring omkring det aktuelle projekt. INDUSTRIVARME opererer over hele Danmark, men agerer også på det internationale marked.  Kedelanlæg fra Industrivarme sikrer produktionen hos mejerikoncernen Arla

25. marts 2013

Solfangerfelt sikrer fremtidig varmeforsyning

INDUSTRIVARME agerer nu også inden for solvarmebranchen. Dette sker som følge af det tilkøb af Hollensen Energy 2013 A/S, som INDUSTRIVARME foretog i januar 2013. Dermed kan INDUSTRIVARME servicere både eksisterende samt nye kunder med endnu flere ydelser og holdbare løsninger.

KARUP VARMEVÆRK INVESTERER I SOLFANGERFELT

Karup Varmeværk er et moderne kraftvarmeværk, som leverer fjernvarme til forbrugerne i Karup. Varmeværket har nu valgt at investere i et solfangerfelt på 8.000 m2. Hollensen Energy 2013 A/S står for turnkey leverancen af solvarmecentral med pumper, varmevekslere, regulerings- og afspærringsventiler, ny styring og ny akkumuleringstank på 2.000 m2.

Karup Varmeværk er i forvejen godt bekendt med den høje kvalitet af udstyr fra Hollensen Energy, i og med der allerede er installeret diverse kedeludstyr fra Hollensen Energy på varmeværket. Derfor var det helt naturligt for Karup Varmeværk, at valget fald på netop Hollensen Energy som leverandør af det nye solfangerfelt.

Projektet står til levering i juni 2013, hvorefter det forventes, at solfangerfeltet kan tages i brug og være med til at sikre den fremtidige varmeforsyning.

STOR ERFARING MED SOLVARMEANLÆG

Hollensen Energy har stor erfaring med opbygning af solvarmeanlæg, der både er optimeret til samproduktion, og som kan tilføre brugbar energi i både gråvejr og på de dage, hvor solens indstråling ikke er stor.

Hollensen Energy 2013 A/S er turnkey leverandør af anerkendte solfangerpaneler, som er bygget op omkring virksomhedens egne styrings- og designpricipper. Dette sikrer ikke blot fleksibilitet i produktionsformen, men også højest mulige virkningsgrader således varmeproduktionen holdes på lavest mulige omkostninger.  Solvarmeanlæg fra Industrivarme sikrer fremtidig varmeforsyning

28. januar 2013

Hollensen Energy videreføres

Hollensen Energy - den midtjyske virksomhed, som i sidste uge blev erklæret konkurs - videreføres med en kerne af nøglemedarbejdere. I første omgang starter virksomheden op med en håndfuld medarbejdere samt dele af de sunde aktiviteter. Under navnet Hollensen Energy 2013 A/S vil der således fortsat blive drevet virksomhed med basis i Ikast og omegn. Afhængig af udviklingen i det nye selskab kan der senere blive brug for flere af de medarbejdere, som i sidste uge blev opsagt som følge af konkursen.

MEDARBEJDERE MED HØJT KOMPETENCENIVEAU

Det er det høje faglige niveau hos medarbejderne i det tidligere Hollensen selskab, som muliggør en fortsættelse af en række af aktiviteterne. Tilsammen har medarbejderne i det nye selskab mere end 50 års brancheerfaring. Erfaringen omfatter kedelanlæg, design og projektering, biomassseanlæg, varmepumper samt solenergianlæg. Til at starte med vil medarbejderne være at finde i de samme lokaler som det tidligere selskab.

NYE, SOLIDE AKTIONÆRER MED BRANCHEERFARING

Det er nordjyske Industrivarme A/S, som viderefører en del af aktiviteterne sammen med udvalgte medarbejdere. Med hovedsæde i Storvorde ved Aalborg og et datterselskab på Grønland er Industrivarme en solid virksomhed med fokus på varme- og dampløsninger til såvel fjernvarmeværker som industrielle virksomheder. Der er ca. 40 ansatte i virksomheden, som ejes 50 % af kapitalfonden Vækst-Invest Nordjylland og 50 % af den adm. direktør og tekniske chef i virksomheden.

KAPITAL OG VILJE TIL PROFITABEL VÆKST

Med den nye ejer er der fokus på profitabel vækst. Det er planen at vende tilbage til nogle af de dyder, som Hollensen tidligere var kendt for. Herunder vil der være større fokus på de danske kunder, bl.a. indenfor biomasseanlæg, varmepumper og solenergi. Det nye selskab vil fortsat have en række aktiviteter udenfor Danmark. Især i Norge vil der blive ydet en indsats for at finde nye kunder og servicere gamle kunder på et højt niveau. Den nye ejer har desuden stor erfaring med projekter på Grønland, ligesom der løbende arbejdes med projekter udenfor Danmark. Senest er et stort projekt på Guernsey gennemført for en finsk kunde.

FOKUS PÅ DRIFTEN FRA FØRSTE DAG

På den korte bane bliver der først og fremmest fokus på at videreføre de sunde aktiviteter, som er blevet overtaget. Kunder og samarbejdspartnere vil således blive kontaktet og orienteret om det nye Hollensen Energy 2013 selskab. Telefonnumre og mailadresser er de samme, ligesom www.hollensen.dk indenfor kort tid vil indeholde opdateret information.

Direktør i Hollensen Energy 2013 A/S, Allan S. Jakobsen, siger, ”Vi har jo kendt Hollensen Energy i mange år, og vi har altid haft stor beundring for deres høje faglige niveau. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe en række medarbejdere videre, og vi håber at det bliver til mange flere med tiden. Købet af aktiverne passer perfekt ind i vores strategi i Industrivarme A/S, og vi føler at de to organisationer kan tilføre hinanden en hel del. Nu glæder jeg mig til at komme rundt og hilse på nye såvel som gamle kunder i Hollensen regi.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Allan S. Jakobsen, direktør, Hollensen Energy 2013 A/S
+45 4030 2270  Industrivarme viderefører dele af Hollensen Energy

06. december 2012

Barmarksværker vælger biomasse

Ellishøj-Ferslev Kraftvarmeværk og Øland Kraftvarmeværk er to ud af 35 barmarksværker, som har fået tilladelse til at installere et 1 MW biokedelanlæg for at kunne holde varmepriserne til forbrugerne på et fornuftigt niveau. INDUSTRIVARME står for leverancen, montagen og opstarten af de to anlæg til værkerne.

På Ellishøj-Ferslev Kraftvarmeværk bliver biokedelanlægget indbygget i den eksisterende bygning. Øland Kraftvarmeværk har derimod ikke plads inde på selv værket, og derfor leverer INDUSTRIVARME i stedet for biokedelanlægget i et modulhus, som placeres ved siden af værket, hvorefter det tilsluttes kraftvarmeværkets eksisterende anlæg.

BARMARKSVÆRKER KAN OPNÅ BESPARELSER

Både Ellishøj-Ferslev Kraftvarmeværk og Øland Kraftvarmeværk er blandt de 35 værker med de højeste varmepriser, som Folketingets partier i energiaftalen fra foråret 2012 valgte at tilgodese. Energiaftalen sikrer, at disse barmarksværker må installere et biokedelanlæg på maksimalt 1 MW. På denne måde kan den dyrere naturgas fortrænges af den billigere biomasse, hvilket vil medføre en lavere varmeproduktionspris.

1 MW BIOMASSEANLÆG - ET GODT ALTERNATIV

INDUSTRIVARME har udviklet et biomasseanlæg på 1 MW, som er specialdesignet til mindre kraftvarmeværker. Det er et yderst solidt og holdbart kedelanlæg, som sikrer maksimal effekt.

Med et 1 MW biomasseanlæg fra INDUSTRIVARME er du garanteret høj driftsikkerhed - uden nogen risiko for overbelastning eller nedbrud ved maksimal ydelse af anlægget.

Biomasseanlægget er forsynet med overvågnings- og måleudstyr, som muliggør ekstern overvågning og justering af anlægget.  Barmarksværker vælger 1 MW biomasseanlæg fra Industrivarme

05. november 2012

Gasmotorer med bedre virkningsgrad understøtter udskiftning

Flere fjern- og kraftvarmeværker finder det nu økonomisk rentabelt at udskifte deres ældre gasmotorer med nyere modeller, idet disse har en meget højere virkningsgrad – og ofte med et uændret gasforbrug til følge.

Ejby Fjernvarme er et forbrugerejet andelsselskab, som forsyner Ejby med fjernvarme ved hjælp af naturgas. Værket har ca. 800 målere tilsluttet. Da Ejby Fjernvarme for nylig besluttede at udskifte sin gasmotor, faldt valget på INDUSTRIVARME til at forestå den mekaniske montage hos værket. Den nye model er en Jenbacher 620 gasmotor med 3.348 kW el og med røggasvekslere.

Den nye gasmotor har en meget bedre virkningsgrad end den eksisterende. Dette giver Ejby Fjernvarme en øget kapacitet på godt 10 %. I og med at gasforbruget ikke er steget tilsvarende, er dette en økonomisk rentabel løsning for værket.

Derudover har INDUSTRIVARME haft til opgave at udføre en del bygningsarbejde i forbindelse med udskiftningen, således både installationen og den efterfølgende drift af den nye gasmotor ville forløbe optimalt.

Ligeledes har Løkkenvejens Kraftvarmeværk set en økonomisk gevinst ved at udskifte sin gamle gasmotor. Som erstatning for den eksisterende motor har værket nu valgt en Jenbacher 616 gasmotor, som forsyner værket med en større kapacitet end tidligere.

FÅ ENERGI TIL MERE

Hos INDUSTRIVARME har vi altid energien til dig. INDUSTRIVARME er en moderne industrivirksomhed, som er med til at sætte og højne standarden inden for energianlæg og tilbehør.

Med mere end 25 års erfaring og et bredt produktprogram dækker INDUSTRIVARME behovet for energianlæg af høj kvalitet til det industrielle marked og forsyningsvirksomheder, herunder bl.a. fjern- og kraftvarmeværker, gartnerier og industrivirksomheder.  Gasmotorer med bedre virkningsgrad sikrer kraftvarmeværker bedre økonomi

07. september 2012

Forsyning Helsingør sparer 12 % på gasforbruget

Forsyning Helsingør får installeret nye røggaskanaler og røggaskølere, hvorved der spares 12 % på gasforbruget. INDUSTRIVARME står for leverancen og installationen, som forventes taget i drift pr. 15. september.

Forsyning Helsingør blev etableret i 2010 og er ejet af Helsingør Kommune. Forsyning Helsingør står for drift af både el, varme, vand, spildevand og affald og skal alene levere ydelser inden for disse områder, hvilket giver selskabet gode muligheder for bedre økonomistyring.

SPARER OVER 100 M3 GAS I TIMEN PR. KEDEL

Varmeforsyningen har tre 10 MW kedler, og installationen af nye røggaskanaler til disse, hvoraf de to forsynes af røggaskølere, sikrer en besparelse på over 100 m3 gas i timen pr. kedel. Derudover foretages der også en reparation af skorstenen, hvor de nederste tre meter udskiftes pga. tæring.

De nye røggaskanaler er udført i rustfrit stål, og de kræver derfor ikke nogen vedligeholdelse fra varmeforsyningens side.

SPAR KOLDE KONTANTER MED RØGGASKØLER

Med en røggaskøler fra INDUSTRIVARME får du en god brændselsøkonomi samtidig med, at skorstenstabet reduceres. Derudover minimeres røggastemperaturen og virkningsgraden stiger. Endelig sikrer en røggaskøler også en stor miljøgevinst, da der bruges væsentligt mindre brændsel til produktion af den samme mængde varme.

INDUSTRIVARME har stor erfaring med levering af røggaskølere til køling af røggasserne fra kedler, motorer og turbiner, som udnytter den genvundne energi til varmeproduktion. Der samarbejdes udelukkende med anerkendte producenter, hvilket er med til at garantere en meget høj kvalitet.

KORT TILBAGEBETALINGSTID

Med en lavtemperaturrøggaskøler hives den sidste rest energi ud af røggasserne, hvorved der sikres en kort tilbagebetalingstid. Endvidere har industrivirksomheder mulighed for at sælge energibesparelsen.

INDUSTRIVARME har også stor ekspertise i udskiftning af røggasrør i eksisterende udstødningsrøggaskølere, hvilket forlænger anlæggets levetid betragteligt.  Industrivarme sparer forsyningsvirksomhed for store udgifter til gasforbrug med nye røggaskølere

26. juli 2012

Varmeværk sikrer fornuftige varmepriser

Sønderholm Varmeværk er ét af 35 barmarksværker, som har fået tilladelse til at installere et 1 MW biokedelanlæg for at kunne holde varmepriserne til forbrugerne på et fornuftigt niveau. INDUSTRIVARME står for leverancen af anlægget. Der er tale om en turnkey-leverance fra INDUSTRIVARME, som også står for myndighedsbehandling, montage, opstart og drift af biokedelanlægget.

ENERGIAFTALEN TILGODESER BARMARKSVÆRKERNE

Sønderholm Varmeværk blev bygget i 1991 af netop INDUSTRIVARME, og det er i dag et forbrugerejet varmeværk med 300 forbrugere. Varmeværket er på listen over de 35 værker med de højeste varmepriser, som Folketingets partier i forårets energiaftale valgte at tilgodese. Energiaftalen sikrer, at disse barmarksværker må installere et biokedelanlæg på maksimalt 1 MW. På denne måde kan den dyrere naturgas fortrænges af den billigere biomasse, hvilket vil medføre en lavere varmeproduktionspris.

Sønderholm Varmeværk har undersøgt forskellige muligheder for at forbedre økonomien, herunder en overtagelse af Aalborg Kommune, men værket har til sidst valgt at investere i et biokedelanlæg fra INDUSTRIVARME.

NÆRHED OG HURTIG AFHJÆLPNING ER VIGTIG

Der er mange årsager til, at Sønderholm Varmeværk valgte netop INDUSTRIVARME. Valget bygger bl.a. på et flerårigt godt samarbejde, hvor kvaliteten altid er i højsædet. ”INDUSTRIVARME er en stabil og solid samarbejdspartner, som altid har en servicebil lige i nærheden, når vi har behov for assistance”, udtaler Jens N. Nielsen, som er kasserer hos Sønderholm Varmeværk. ”Det betyder meget for os og for vores forbrugere at have hjælpen tæt på, så vi hurtigt kan få løst eventuelle problemer, og det lever INDUSTRIVARME fuldt ud op til”, fortsætter Jens N. Nielsen.

1 MW BIOMASSEANLÆG

INDUSTRIVARME har udviklet et biomasseanlæg på 1 MW, som er specialdesignet til mindre kraftvarmeværker. Det er et yderst solidt og holdbart kedelanlæg, som sikrer maksimal effekt. Biomasseanlægget er forsynet med overvågnings- og måleudstyr, som muliggør ekstern overvågning og justering af anlægget.  Industrivarme sikrer varmeværk fornuftige varmepriser med 1 MW biomassekedel

28. juni 2012

INDUSTRIVARME hjælper Ringkøbing Fjernvarme med at gøre noget ekstra for miljøet og økonomien

Grundet den snarlige afgiftsstigning på NOx, har Ringkøbing Fjernvarme investeret i teknologi der nedbringer værkets NOx-udledning markant. Derved spares der på økonomien samtidig med, at der gøres noget ekstra for miljøet.

INDUSTRIVARME står for leverancen af et CATCON DeNOx-anlæg til Ringkøbing Fjernvarmes Wärtsila gasmotor, der har en el-effekt på 8,8 MWe og en varmeeffekt på 10,5 MW. DeNOx-anlægget renser røgen fra gasmotoren, og derved sikres en markant reduktion i udledningen af NOx.

Ringkøbing Fjernvarme er et privat, forbrugerejet andelsselskab med ca. 4.000 forbrugere tilsluttet, og det har en grøn miljøpolitik. Investeringen i et CATCON DeNOx-anlæg er således helt i tråd med værkets grønne profil.

EN FREMTIDSSIKRET ØKONOMI

Med investeringen i et CATCON DeNOx-anlæg får Ringkøbing Fjernvarme refusion i størstedelen af NOx-afgiften, og værket mærker kun i beskedent omfang mangedoblingen af NOx afgiften fra 2,8 ører/Nm3 naturgas til 13,9 ører per 01. juli 2012. Ringkøbing Fjernvarme fremtidssikrer sig samtidig mod yderligere stigninger af NOx-afgiften, som i januar 2015 er oppe på 14,6 ører/Nm3 naturgas.

Det nye CATCON DeNOx-anlæg er planlagt til idriftsættelse til fyringssæsonen 2012.

EFFEKTIVE DeNOx-ANLÆG

INDUSTRIVARME har igennem årene leveret mere end 100 CATCON røggasrensningsanlæg, som alle er 100 % danskproduceret. En af fordelene herved er høj effektivitet og driftsikkerhed samt nem adgang til service.

INDUSTRIVARME udvikler, installerer og sælger effektive CATCON røggasrensningsanlæg til fjernelse af NOx, CO og FA fra energianlæg, herunder både gasturbiner og gasmotorer.  Industrivarme leverer CATCON DeNOx-anlæg til gasmotor

23. april 2012

Større kapacitet og mindre støj

Tåstrup Fjernvarme øger sin kapacitet og sænker samtidig støjniveauet. INDUSTRIVARME står for installationen af nye kedler med lyddæmper.

Med ønsket om at udbygge den nuværende kapacitet på 11 MW til godt 15 MW skal INDUSTRIVARME installere 2 stk. Viessmann 8 MW kedler hos Tåstrup Fjernvarme.

Derudover foreligger der krav fra myndighederne om, at Tåstrup Fjernvarme skal reducere støjniveauet fra varmecentralen. Dette kræver, at kedlerne skal have påmonteret lyddæmper. Det er dog ikke økonomisk forsvarligt at udføre dette på de eksisterende kedler, hvilket understøtter behovet for installation af nye kedler.

INDUSTRIVARME indgår aftale med Viessmann om projektet, som indebærer, at INDUSTRIVARME skal sørge for komplet demontering og bortskaffelsen af de eksisterende Danstoker-kedler samt for installation af de nye Viessmann-kedler.

STOR ERFARING MED KEDELANLÆG

INDUSTRIVARME har stor erfaring med udskiftning af kedelanlæg og tilbyder design, levering og montering heraf enten som komplette centraler eller som komponentleverancer. Vi er leverandør af markedets mest anerkendte fabrikater og leverer altid det kedelanlæg, som er mest optimalt ud fra de specifikke ønsker og krav.  Industrivarme installerer kedler med lyddæmper som sikrer større kapacitet og mindre støj

16. marts 2012

NOx-anlæg fra INDUSTRIVARME til Horsens Kraftvarmeværk

DONG har bestilt et SCR deNOx system til 32 MWe Gasturbine på Horsens Kraftvarmeværk.

INDUSTRIVARME har indgået aftale med DONG om levering af et CATCON Turn Key SCR deNOx system til Gasturbinen på Horsens Kraftvarmeværk. Anlægget leveres i Turn Key leverance fra INDUSTRIVARME, som står for design, produktion, montage og idriftsætning af DeNOx-anlægget.

NOx-reduktions processen sker ved, at 24 % ammoniakvand fordampes og tilføres i turbinens røggaskanal over et AIG (Ammoniak injektion Grid). Det fordampede ammoniakvand vil herefter passere katalysatorelementer, hvorved NOx i røggassen omsættes til nitrogen og vand.

SKÅN MILJØET OG REDUCER NOX AFGIFTEN

Med et effektivt CATCON røggasrensningsanlæg, som kobles til energianlægget, reduceres udledningen af miljøskadelige stoffer. Således kan NOx-udledningen reduceres med en mindre investering, samtidig med du skåner miljøet og overholder grænseværdierne for NOx.

Når NOx-udledningen reduceres, kan du få refusion i NOx-afgiften.

STOR DRIFTSIKKERHED

INDUSTRIVARME har igennem årene leveret mange CATCON røggasrensningsanlæg, som alle er 100 % danskproduceret. En af fordelene ved et danskproduceret CATCON anlæg er nem adgang til service og reservedele og dermed høj driftsikkerhed.

CATCON SCR deNOx anlæg anvendes bl.a. til reduktion af NOx på både gasturbiner og gasmotorer.  Danskproduceret CATCON røggasrensningsanlæg fra Industrivarme har høj driftsikkerhed

06. februar 2012

Sådan reducerer du NOx-afgiften

Gartneriet MARKhaven er landets største økologiske væksthusgartneri, og i samarbejde med INDUSTRIVARME har gartneriet fået sænket sin NOx-udledning markant til stor glæde både for økonomien, planterne og miljøet. Optimeringen af MARKhavens røggasrensningsanlæg har resulteret i en NOx-reduktion på over 95 % samt en CO-reduktion på 98 %.

Effektiviteten vokser 20 % hos gartneri

INDUSTRIVARME fik til opgave at renovere og optimere MARKhavens eksisterende kraftvarmeanlæg bestående af en Jenbacher 320 GS med røggaskøler og et defekt CO2-produktionsanlæg af ældre årgang. Efter en konstruktiv dialog med gartner Klaus Søgård fra MARKhaven blev der iværksat en indledende teknisk undersøgelse og udarbejdet retningslinjer for driftsøkonomien. Herefter blev det besluttet, at INDUSTRIVARME skulle levere og montere en kondenserende røggasveksler og et nyt CATCON Greenox-anlæg.

MARKhaven har nu fået et velfungerende Greenox-anlæg. Endvidere har optimeringen resulteret i en 20 % højere effektivitet for gartneriet.

Udnyt mulighederne med NOx-reduktion

Røggasrensningsanlæg er en optimal løsning for gartnerier, idet røggasserne kan ledes ind i drivhusene i stedet for ud i naturen. På denne måde kan gartnerierne spare penge på at rense røggasserne ved at omdanne dem til CO2, som kan bruges direkte som vækstfremmere for planterne. Teknikken kan anvendes både til kraftvarmeanlæg og traditionelle gaskedelanlæg.

Spar kolde kontanter med røggaskøler

Med den kondenserende røggasveksler, som Gartneriet MARKhaven fik installeret, bliver den sidste energi hevet ud af røggasserne, således anlægget kører med en høj varmevirkningsgrad. Denne energibesparelse er igen med til at sænke omkostningerne for gartneriet, som samtidig opnår en stor miljøgevinst, idet der bruges mindre brændsel til at producere den samme mængde varme.

Effektive anlæg til fjernelse af NOx

Rensning af røggasser er ikke nyt for INDUSTRIVARME, som igennem årene har leveret mere end 100 CATCON-anlæg til fjernelse af NOx, CO og FA. Det første anlæg til NOx-reduktion blev leveret til Gartneriet Regnemark i 1999.

INDUSTRIVARME udvikler, installerer og sælger effektive CATCON røggasrensningsanlæg til fjernelse af NOx, CO og FA fra energianlæg.  Industrivarme optimerer kraftvarmeanlæg med røggaskøler og sikrer reduktion i NOx-afgiften

09. januar 2012

Udlandet varmes op af INDUSTRIVARME

Eksporten af mobile kedelanlæg vokser, efter udlandet har fået øjnene op for de mange fordele. INDUSTRIVARME fremstiller i stigende omfang mobile kedelanlæg til eksport. Senest er der leveret en 2 tons dampkedel til Rusland, men også Grønland og Norge melder sig ind i varmen med leverancer på henholdsvis to stk. 1100 KW varmtvandskedler og en 350 KW varmtvandskedel.

Der er generelt en stigende efterspørgsel på markedet efter INDUSTRIVARMEs mobile kedelanlæg, som kan leveres i forskellige størrelser containere alt efter ønsker og krav.

Fordelene ved mobile anlæg er da også til at få øje på. For det første er containeranlæggene hurtigt installeret og dermed hurtigt oppe at køre. Dernæst undgås udetid, idet fabrikken og dermed også produktionen kan fortsætte uhindret. For det tredje gennemgår anlæggene både en testkørsel og kvalitetssikring, inden de forlader INDUSTRIVARMEs produktion, og dermed er der garanti for et anlæg, som fungerer optimalt. Med de mobile containeranlæg undgås også store udgifter til diverse tilbygninger, som ellers skulle rumme kedelanlæggene.

INDUSTRIVARME tilbyder også leasing af mobile kedelanlæg, hvorved der er mulighed for at levere anlægget tilbage, når behovet ikke længere eksisterer, eller hvis kravene ændres, og der i stedet for er ønske om et større eller mindre anlæg.  Stor efterspørgsel på mobile kedelanlæg fra Industrivarme

24. november 2011

Industrivarme optimerer energianlægget hos Alfa Laval i Søborg med henblik på bedre varmestyring.

Alfa Laval i Søborg henvendte sig til INDUSTRIVARME, idet virksomheden havde behov for en bedre varmestyring af sit eksisterende energianlæg. Alfa Laval havde dagligt store udfordringer med at opnå den optimale temperatur i virksomhedens produktionsfaciliteter og kontorlokaler. Det vil sige, at når den ønskede temperatur var opnået i den ene ende af produktionshallen, var der enten alt for koldt eller alt for varmt i den anden ende af hallen.

Efter en konstruktiv samtale finder INDUSTRIVARME den rette løsning til Alfa Laval. Energianlægget skal optimeres. Projektet omfatter konvertering fra centralvarme til fjernvarme i 10.000 m2 produktionshal og 4.000 m2 kontor.

INDUSTRIVARME finder, at det eksisterende rørsystem i stor udstrækning kan genbruges. Produktionen forsynes ligeledes med et nyt ventilationssystem. Derudover består leverancen bl.a. af ca. 1.000 meter strålevarmepaneler.

Med optimeringen er Alfa Laval garanteret en lang række fordele, bl.a. en bedre varmestyring og et bedre indeklima, hvilket også indebærer et bedre arbejdsforhold for de ansatte. Med optimeringen af energianlægget lever fabrikken i øvrigt også op til de høje standarder og kvalitetskrav, som Alfa Laval stiller til sine fabrikker generelt.  Industrivarme optimerer energianlægget hos Alfa Laval med henblik på bedre varmestyring

NOVEMBER 2011

Ajour - maskinmestrenes erhvervskonference 24.-25. november 2011

INDUSTRIVARME deltager på Ajour den 24.-25. november i Odense Congress Center. I den forbindelse kan du bl.a. høre meget mere om vores kedelanlæg, CIREX trykholderanlæg og vores nye røggaskøler.

Vi leverer kedelanlæg både som stationære og mobile enheder, og vi udfører også P-eftersyn for dig. Læs mere om kedelanlæg her - download produktblad.

CIREX trykholderanlæg er din garanti for et driftsikkert varmeanlæg. Anlægget er også velegnet til jord- og solvarme. Læs mere om CIREX her - download produktblad.

Vores røggaskøler køler røggasserne fra dine kedler, motorer og turbiner til varmeproduktionen. Der er mange fordele ved brug af en røggaskøler. Du er bl.a. sikret en god brændselsøkonomi, reduceret skorstenstab samt en stor miljøgevinst. Læs meget mere om dine garanterede fordele her - download produktblad.  Industrivarme deltager på Ajour - maskinmestrenes erhvervskonference

OKTOBER 2011

Dansk Fjernvarmes Landsmøde 27.-28. oktober 2011

INDUSTRIVARME deltager på Dansk Fjernvarmes Landsmøde den 27.-28. oktober i Aalborg Kongres & Kultur Center. I den forbindelse kan du bl.a. høre meget mere om vores nye røggaskøler.

Hos INDUSTRIVARME kan du få leveret røggaskølere til køling af røggasserne fra dine kedler, motorer og turbiner til varmeproduktionen.

Der er mange fordele ved brug af en røggaskøler. Du er bl.a. sikret en god brændselsøkonomi, reduceret skorstenstab samt en stor miljøgevinst. Læs meget mere om dine garanterede fordele her - download produktblad.


Du kan også læse mere under røggaskølere.


  Industrivarme deltager på Dansk Fjernvarmes Landsmøde

SEPTEMBER 2011

Invitation til ÅBENT HUS hos INDUSTRIVARME

INDUSTRIVARME er for nylig flyttet til nyistandsatte omgivelser i Storvordes industriområde, og dette skal naturligvis fejres på behørig vis. I den anledning vil vi gerne invitere vores kunder, samarbejdspartnere samt venner af huset til åbent hus.

Arrangementet finder sted TORSDAG DEN 22. SEPTEMBER 2011 FRA KL. 11.00-15.00 i vores nye flotte lokaler på Landholmvej 12, 9280 Storvorde. På dagen vil vi være vært for en bid brød og noget koldt til ganen. Ligeledes vil der være mulighed for en rundvisning i vores produktion.

Vi glæder os til at se dig og få et par hyggelige timer sammen.


Download invitation her


 

MARTS 2011

INDUSTRIVARME er efter 25 år i Sejlflod flyttet til nyistandsatte omgivelser i Storvordes industriområde.

INDUSTRIVARME har i flere år været i pladsbekneb, både på kontoret og i produktionen. Derfor har det været nødvendigt at finde nye lokaliteter, og med de nye rammer på Landholmvej har INDUSTRIVARME fået meget bedre plads og faciliteter til at fortsætte den positive udvikling, vi er inde i.

Vores nye adresse er:
Industrivarme A/S
Landholmvej 12
9280 Storvorde 
Industrivarme | Landholmvej 12 | DK-9280 Storvorde | Tlf +45 98 31 62 44 | info@industrivarme.dk